Pretražite novosti:

Prognoze za Karlovac, srećom, se nisu obistinile, ali interventne službe Stožera Civilne zaštite i dalje u pripravnosti – Prijavljeni problemi riješeni ili u sanaciji

05.08.2023.
Prognoze za Karlovac, srećom,  se nisu obistinile, ali interventne službe Stožera Civilne zaštite i dalje u pripravnosti – Prijavljeni problemi riješeni ili u sanaciji
Iako je u Karlovcu u 24 sata, do jutros u 8,  palo 47,9 mm kiše po četvornom metru pa se najgore prognoze, srećom, nisu ostvarile, interventne službe Stožera Civilne zaštite i dalje su u pripravnosti, a svi prijavljeni problemi su riješeni ili traje sanacija.

Odnosili su se na čišćenje slivnika na prometnicama, uklanjanje stabala, te sanaciju udarnih rupa na gradilištima Aglomeracije i vrelovoda.

No, kako prognostički modeli Državnog hidrometeorološkog zavoda na kontinentalnom dijelu Hrvatske i idućih dana najavljuju oblačno i kišno vrijeme, povremeno s pljuskovima i grmljavinom, a Hrvatske vode očekuju naglo i značajno podizanje vodostaja na gornjem dijelu sliva Save, na Muri i na Dravi te slivovima Drave u gornjem dijelu, Karlovac je i dalje u stanju pripravnosti.

Stožer Civilne zaštite u stalnoj je komunikaciji, te u kontaktu s vijećima mjesnih odbora i gradskih četvrti, te povjerenicima Civilne zaštite u GČ i MO.
- Očekujemo dizanje razine Kupe, ali procjena je da bi vodostaj bio do redovitih mjera obrane od poplava. Pratimo situaciju i dalje premda ne očekujemo veće oborine koje bi uzrokovale bujične poplave ili odrone. Stoji naš poziv od srijede sugrađanima: vodite brigu o vlastitoj sigurnosti i imovini, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.