Pretražite novosti:

Produžuju se COVID mjere pomoći za ugostitelje

10.09.2021.
Produžuju se COVID mjere pomoći za ugostitelje
Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naći će se prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Karlovca. Drugim riječima privremeno obustavljanje plaćanja naknade za korištenje javnih površina za ugostiteljske terase produžuje se za mjesec rujan i listopad bez obzira na  bolje okolnosti poslovanja. Naime, stručne službe Grada Karlovca smatraju da su uvjeti poslovanja bolji, s obzirom na popuštanje mjera i otvaranje unutrašnjih dijelova ugostiteljskih objekata, ali još uvijek otežani zbog čega Odluka neće još biti ukinuta.
Stoga se rokovi korištenja mjera produžuju sve do kraja listopada kako bi karlovački ugostitelji maksimalno iskoristiti mogućnosti poslovanja na terasama i adekvatne vremenske prilike. S početkom studenog ove mjere ukinut će se, a Grad Karlovac pratiti  će i dalje događanja i utjecaj pandemijskih mjera na poslovanje i svakodnevni život.
Do danas su karlovački ugostitelji na osnovu ove mjere bili rasterećeni plaćanja zakupa ukupnog iznosa od 750 tisuća kuna.
Pozivamo sve stanovnike Karlovca da i dalje ostanu odgovorni i pridržavaju se propisanih mjera Stožera kako bismo si olakšali svakodnevni život u svim segmentima i što je najvažnije sačuvali zdravlje.