Pretražite novosti:

Poslovanje gradskih tvrtki

06.07.2020.
Poslovanje gradskih tvrtki
Gradonačelnik Damir Mandić i njegovi zamjenici Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak održali su konferenciju za novinare uoči sutrašnje 37. sjednice Gradskog vijeća. Gradonačelnik Mandić istaknuo je da će na dnevnom redu sjednice biti izvješća gradskih tvrtki za 2019. godinu. koje su sve prošle godine poslovale uspješno i pozitivno.
- Kada se promatra 2020. godina, onda je zbog korone slika poslovanja promijenjena. Bitno je da je 2019. godina bila dobro odrađena, pa je sada lakše poslovati u ovim teškim vremenima. Plan Vodovoda i kanalizacije u odnosu na aglomeraciju ide prema hodogramu predviđenom za tri godine projekta, a polovicom srpnja ide javna nabava za izvođenje radova. Gradska tvrtka Zelenilo u suradnji s Gradom Karlovcem nastavlja s ulaganjima u karlovačka groblja. Na redu je groblje u Hrnetiću, a zatim Jamadol. Gradska tvrtka Čistoća obavlja poslove sustav gospodarenja otpadom i postavljanjem infrastrukture. Što se tiče Gradske toplane u postupku je projektiranje obnove vrelovoda. Paralelno idu dva procesa, projektiranje i riješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a stiglo je odobrenje Ministarstva regionalnog razvoja da se obnova vrelovoda financira iz ITU mehanizma u čemu će surađivati Gradska toplana i Geotermika, kako bi se imali u vidu geotermalni potencijali za grijanje grada. Od gradskih tvrtki ove godine zbog korone u problemima su Mladost i Hostel Karlovac. Mladost zbog toga što se nisu koristile sportske dvorane i tereni, a nije bilo vrijeme niti parkiranja. Što se tiče Hostela Karlovac prisutan je pad prihoda jer je zbog korone turizam ove godine u problemima. Cilj nam je što kvalitetnije provesti te tvrtke kroz nemirno more. Zahvaljujem svim zaposlenicima gradskih tvrtki na dobrom funkcioniranju i kvalitetnom radu. U Gradskoj upravi se i dalje mjeri temperatura, a stranke koje dolaze moraju imati maske, kazao je gradonačelnik Mandić.
Zbog epidemije koronavirusa svečane sjednice Gradskog vijeća u Gradskom kazalištu Zorin dom neće biti već će na Starom gradu Dubovcu biti održana svečana dodjela javnih priznanja i izvješće gradonačelnika uz nazočnost samo gradskih vijećnika i dobitnika javnih priznanja. 
Gradonačelnik je prokomentirai rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora.
- Rezultat je za HDZ više nego dobar. Nisam sumnjao da će HDZ dobiti podršku građana. Sada treba što prije oformiti Vladu, jer su pred nama izuzetno izazovna vremena, istaknuo je gradonačelnik Mandić.
Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić kazala je završnici proslave 441. rođendana grada Karlovca. Za rođendanski bal do sada je prijavljeno 200 parova, pripreme idu svojim tijekom. Dosadašnji programi u Šancu i na drugim otvorenim prostorima održani su bez problema, a organizatori se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.
- Na bala će se također paziti na distancu, a i Karlovački cener će biti održan uz malo razvučeniji start uz pomoć pripadnika Civilne zaštite, rekla je Andreja Navijalić.