Pretražite novosti:

Podsjetnik na privremenu regulaciju parkiranja u Zvijezdi: Na Strossmayerovom i Trgu bana Jelačića samo vozila s naljepnicom, njima besplatno i u dijelu Radićeve

26.05.2023.
Podsjetnik na privremenu regulaciju parkiranja u Zvijezdi: Na Strossmayerovom i Trgu bana Jelačića samo vozila s naljepnicom, njima besplatno i u dijelu Radićeve
Premda je privremena regulacija parkiranja u Zvijezdi na snazi već neko vrijeme, nije na odmet podsjetiti da je uvedena kako bi se olakšalo parkiranje ponajprije stanarima Zvijezde, ali i svima koji u Zvijezdu dolaze, zbog čega je točno određeno koja parkirališta mogu koristiti vozila koja smiju, a koja ona koja ne smiju u staru gradsku jezgru.

Ulazak u Zvijezdu dozvoljen je vozilima koja imaju važeća rješenja Grada Karlovca i naljepnicu u obliku Zvijezde. Na ulazima u ovaj dio grada je iz prometnih znakova jasno vidljivo da je dozvoljen promet isključivo posebno označenim vozilima, što je regulirano Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, kao i predviđene sankcije za njegovo kršenje. Postupanje je u isključivoj nadležnosti policije.

Parkiranje na Trgu bana Jelačića i Strossmayerovom trgu dozvoljeno je samo vozilima označenim naljepnicom Zvijezda i onima istaknutog važećeg znaka pristupačnosti, od 0 do 24 sata bez naplate, kao što im je besplatno i na dijelu Radićeve ulice, kod Tehničke škole.

Za sva ostala vozila besplatno parkiranje je omogućeno u Vatrogasnoj ulici, kod dvorane Ekonomsko-turističke škole, te na Koranskom šetalištu.

Da bi se građani ne takve promjene lakše prilagodili, u proteklom periodu ponajviše se radilo na  informiranju, obavještavanju i upozoravanju, dok će u narednom vremenu prometno redarstvo djelovati i represivno da bi prometnih problema bilo što manje.
Apeliramo na sve da se pridržavamo zakona i propisa kako bismo kroz zahtjevnu situaciju s prometovanjem i parkiranjem u Zvijezdi, u kojoj traju najopsežniji radovi unatrag nekoliko stoljeća, prošli što lakše.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana