Pretražite novosti:

Početak rada Zaklade "Nikola Tesla"

10.07.2017.
Početak rada Zaklade
Pomoć mladima željnim znanja i usavršavanja.
Zaklada „Nikola Tesla“ za darovite učenike, studente, mlade znanstvenike i doktorande danas je započela s radom. Sjedište Zaklade je u Karlovcu, Banjavčićeva 9, a osnivač Zaklade je Grad Karlovac. Zaklada je osnovana sa svrhom poticanja izvrsnosti u obrazovanju, stvaralačkog i inovativnog znanstveno-istraživačkog rada za nove tehnologije djece i mladih do 30 godina s područja grada Karlovca.
- Svrha Zaklade ostvaruje se kroz potpore u novcu, stvarima i/ili korištenju kulturnih, znanstvenih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih i sličnih sadržaja, kao i druge oblike potpora utvrđene općim aktima Zaklade, istaknuo je upravitelj Zaklade Ervin Jančić.
U Proračunu Grada Karlovca za 2017. godinu predviđen je iznos od 50.000,00 kuna. 
- Cilj nam je da Zaklada bude mjesto spajanja svih onih koji na neki način doživljavaju i promišljaju Teslu, prije svega kroz inovativnost, ali i kroz sve one djelatnosti mladih ljudi, bilo da se radi o srednjim školama, ili studentima koji su završili fakultete i idu dalje na usavršavanja, da mi kao Grad i kao zajednica stanemo iza njih, da ih podržimo i pomognemo. Inovativnost je danas izazovno područje i mislim da smo pokazali da Karlovac ima tradiciju inovativnosti i ova Zaklada ide za tim da tu inovativnost podrži“, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.
Žiro račun zaklade otvoren je kod Karlovačke banke, a oni koji žele uplatiti donacije i pomoći rad mladih talentiranih ljudi, mogu to učiniti na broj IBAN: HR6624000081110348266.
 
 
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana