Pretražite novosti:

Počela škola, Grad uveo dodatna poboljšanja

03.09.2018.
Počela škola, Grad uveo dodatna poboljšanja
Od danas su još dvije karlovačke osnovne škole u jednosmjenskom radu; OŠ Banija i OŠ Rečica. Posljedica je to smanjenja broja djece posljednjih desetak godina, ali istovremeno i želje da se djeci i njihovim roditeljima omogući kvalitetnija svakodnevnica, odnosno kvalitetniji obiteljski život. Daljnji cilj je da se sljedeće godine u OŠ Braća Seljan organizira jednosmjenski rad, te eventualno i u OŠ Dragojla Jarnević, komentirao je između ostalog gradonačelnik Damir Mandić prigodom današnjeg prvog dana škole.
Gradonačelnik je prvo školsko jutro proveo s učenicima OŠ Banija, gdje su prvašići pogledali prigodnu priredbu koju su za njih osmislili učenici starijih razreda, a gradonačelnik svima zaželio uspješnu i veselu novu školsku godinu. Na primjeru OŠ Švarča već se pokazala efikasnost i kvaliteta jednosmjenskog rada koji je urodio povećanim brojem upisane djece i većim brojem grupa u produženom boravku.
Gradska uprava je tijekom školskih praznika intenzivno radila na uređenju osnovnih škola, od energetske učinkovitosti do nabavke nove opreme i namještaja, vrijednosti desetak milijuna kuna, a u idućim tjednima očekuje se i nova informatička oprema kao dio projekta resornog ministarstva. Učenici su osim toga dobili i besplatne radne bilježnice i pribor za likovnu i tehničku kulturu, dok su djeca lošeg socijalnog statusa besplatno dobila sve udžbenike za školovanje, za što je Grad izdvojio 1.5 milijuna kuna, te još dodatnih 2.5 milijuna za prijevoz učenika.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana