Pretražite novosti:

Počela škola, Grad uveo dodatna poboljšanja

03.09.2018.
Počela škola, Grad uveo dodatna poboljšanja
Od danas su još dvije karlovačke osnovne škole u jednosmjenskom radu; OŠ Banija i OŠ Rečica. Posljedica je to smanjenja broja djece posljednjih desetak godina, ali istovremeno i želje da se djeci i njihovim roditeljima omogući kvalitetnija svakodnevnica, odnosno kvalitetniji obiteljski život. Daljnji cilj je da se sljedeće godine u OŠ Braća Seljan organizira jednosmjenski rad, te eventualno i u OŠ Dragojla Jarnević, komentirao je između ostalog gradonačelnik Damir Mandić prigodom današnjeg prvog dana škole.
Gradonačelnik je prvo školsko jutro proveo s učenicima OŠ Banija, gdje su prvašići pogledali prigodnu priredbu koju su za njih osmislili učenici starijih razreda, a gradonačelnik svima zaželio uspješnu i veselu novu školsku godinu. Na primjeru OŠ Švarča već se pokazala efikasnost i kvaliteta jednosmjenskog rada koji je urodio povećanim brojem upisane djece i većim brojem grupa u produženom boravku.
Gradska uprava je tijekom školskih praznika intenzivno radila na uređenju osnovnih škola, od energetske učinkovitosti do nabavke nove opreme i namještaja, vrijednosti desetak milijuna kuna, a u idućim tjednima očekuje se i nova informatička oprema kao dio projekta resornog ministarstva. Učenici su osim toga dobili i besplatne radne bilježnice i pribor za likovnu i tehničku kulturu, dok su djeca lošeg socijalnog statusa besplatno dobila sve udžbenike za školovanje, za što je Grad izdvojio 1.5 milijuna kuna, te još dodatnih 2.5 milijuna za prijevoz učenika.