Pretražite novosti:

Obrtništvo u Karlovcu raste

20.12.2019.
Obrtništvo u Karlovcu raste
Sinoć je održana sjednica Skupštine udruženja obrtnika grada Karlovca te skupština Obrtničke komore Karlovačke županije. Ova godina bila je uspješna za obrtništvo grada Karlovca i Karlovačke županije, a kruna razvoja obrtništva je novi Zakon o obrtu čime bi poslovanje trebalo biti jednostavnije i kvalitetnije. Posebno veseli činjenica da je zaustavljen trend zatvaranja obrta te da je u ovoj godini u gradu Karlovcu otvoreno čak 50 novih obrta.
-Najviše nas veseli činjenica da je na području županije u odnosnu na prošlu godinu više oko sto obrta i sa zadnjim danom studenog njihov broj je iznosio 1942. Polako ali sigurno približavamo se brojci od dvije tisuće koja kad ju dostignemo omogućit će nam određene benefite na nacionalnoj razini kroz naše skupštinare u HOK-u i njihov glas, kazao je predsjednik Darko Stanković.
Na kraju, vrijednim obrtnicima iz Karlovačke županije, uručena su priznanja Hrvatske obrtničke komore. Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem dobila je Renata Gorišek Prstec, Zahvalnice za izniman doprinos poticaju i unaprjeđenju obrtničkih asocijacija dobile su Blanka Benković i Ivanka Bosiljevac, a Priznanje za izniman doprinos razvoju obrtništva dobili su Nikola Sertić i Dubravko Glumac.