e-Usluge

Obilaznica Turnja otvorena za promet – Gradonačelnik Mandić: Njena važnost stanovnicima ovog dijela grada je nemjerljiva

– Dobro je, obilaznica je završena. Njena važnost za stanovnike ovog dijela grada je nemjerljiva; Turnja, ali i Logorišta i Mostanja. Prvo možemo govoriti o sigurnosti, ali ovaj projekt će definitivno omogućiti ljudima da imaju normalnijuu svakodnevicu. Od strane Grada zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskim cestama, državi, jer smo 2018. godine upirali poglede prema Vladi, prema državi, a ovdje je zaista država pokazala da ne samo da će realizirati projekt, nego su i riješeni drugi problemi koji su se tu javljali; usklađen je projekt obrane od poplave i obilaznice, što je bilo papirnato komplicirano riješiti. Država je ovdje pokazala svoju učinkovitost. U ime svih stanovnika Karlovca: zahvala svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta, rekao je gradonačelnik Damir Manić na današnjem obilježavanju završetka radova na obilaznici Turnja.

Otvorena je za promet dionica Mostanje – Vukmanički Cerovac, duga 6,2 kilometra, čija je gradnja počela prije tri godine i stajala 24 milijuna eura. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da toj cijeni treba dodati još sedam milijuna eura, koliko je bila izgradnja mosta 2009., a sada je izgrađen vijadukt Sajevac, dva nadvožnjaka te dva semaforizirana raskrižja, u Mostanju i Vukmaničkom Cerovcu.

– Postojeća državna cesta D1 bila je vrlo opasna i potreba za izgradnjom ove obilaznice bila je prioritet Vlade, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskih cesta, naravno, uz potporu Grada Karlovca i Karlovačke županije. Trajalo je malo duže, trebalo je tri godina da se sve to skupa izgradi. Međutim, nakon potpisanog ugovora dogodio se potres pa rat u Ukrajini i svi poremećaji na tržištu kada govorimo o cijenama i tu su Hrvatske ceste, sukladno zaključku Vlade Republike Hrvatske oko reguliranja cijelog tog problema imale dodatne aktivnosti i dosta su se namučile. Završena je, na zadovoljstvo građana, a i Vlade koja time potvrđuje da vodi računa o ravnomjernom razvoju cestovne i željezničke infrastrukture u Hrvatskoj, napomenuo je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture i čestitao Karlovčanima 444. rođendan grada.