Pretražite novosti:

Novo sportsko srce Karlovca

09.09.2020.
Novo sportsko srce Karlovca
Atletski klub “Karlovac” u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom organizirao je na novoj stazi i atletskim borilištima Stadiona “Branko Čavlović Čavlek” atraktivan noćni miting. U sklopu mitinga održana je svečanost otvorenja nove atletske staze na kojoj su prisustvovali ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državni tajnik za sport Tomislav Družak, zamjenica župana koja obnaša dužnost županice Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Damir Mandić i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić. 
- Hvala karlovačkim atletičarima na strpljenju, hvala Središnjem državnom uredu za sport, posebna zahvala Želimiru Feitlu i Marijeti Ćelić, a veliko hvala i ekipi iz Gradske uprave koja je bdjela nad ovim projektom. Uvjeren sam da će staza biti na korist atletičarima i rekreativcima, a staza je dobila certifikat Svjetske atletske federacije i ovdje se mogu organizirati velika atletska natjecanja, kazao je gradonačelnik Damir Mandić, a ministrica Brnjac pozdravila sve okupljene atletičare i atletičarke.
- Stadion u novom ruhu sigurno će postati sportsko srce Karlovca, a ovako obnovljen može biti domaćin velikih atletskih natjecanja. Vlada je uložila u ovaj projekt 3,5 milijuna. Sport je važan za našu kvalitetu života i nadam se da će sport uskoro disati punim plućima, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.
Start prve utrke za kadete na 1.000 metara pucnjem iz pištolja označio je gradonačelnik Mandić. Na programu mitinga bile su trkačke discipline, dalj, kugla, koplje i troskok. na natjecanju su "pali" i neki hrvatski rekordi. Sportska večer za pamćenje.