Pretražite novosti:

Novi spremnici za stakleni otpad

26.05.2020.
Novi spremnici za stakleni otpad
Tvrtka Čistoća počela je postavljati 80 spremnika - zvona za stakleni otpad, čime Grad Karlovac i Čistoća nastavljaju aktivnosti vezane uz daljnji razvoj sustava gospodarenja otpadom nakon uspješno završenih projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na Maloj Švarči i projekta Pametno odloži, Bolji Karlovac složi. Zvona su nabavljena u sklopu EU projekta nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Ukupna vrijednost nabave svih spremnika je oko 6.1 milijun kuna, a financirana su EU sredstvima posredstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i proračunskim novcem Grada Karlovca.
Trenutno se na privremenom skladištu nalazi još 250 spremnika za papir i isto toliko za plastiku, zapremine 1.100 litara, a u tijeku je nabava 10.500 kanti za papir, još toliko za plastiku te 1.100 spremnika za bio otpad, a biti će distribuirani građanima.
- Time se želi još više potaknuti razdvajanje otpada, posebice na svakom kućnom pragu, rekla je na konferenciji za medije gradska pročelnica za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić.
- Na zelenim otocima ostat će i dalje „zvona“ za staklo, spremnici za metal i tekstil, a dolaze još spremnici za bio otpad, plastiku i papirnatu ambalažu koji će biti distribuirani i pojedinačnim kućanstvima. Pojedinačnim kućanstvima „Čistoća“ će podijeliti i kompostere, ovisno o željama, s ciljem da smanjimo količinu miješanog otpada kako bi naše „brdo“, odnosno odlagalište na Ilovcu što sporije raslo, kazao je direktor tvrtke Čistoća, Tomislav Polić.
U gradu je dosad već bilo postavljeno 58 „zvona“ za stakleni otpad, a novim kontejnerima povećat će se broj lokacija na kojima će građani moći odlagati staklo.