Pretražite novosti:

Na Rakovcu najprije uklanjanje dijela nogostupa, potom dodatna zaštita zgrade, a onda sanacija prometnice

23.05.2023.
Na Rakovcu najprije uklanjanje dijela nogostupa, potom dodatna zaštita zgrade, a onda sanacija prometnice
U Ulici Rakovac, kod kućnog broja 19, danas su počeli pripremni radovi na uklanjanju dijela nogostupa, oni na dodatnoj zaštiti zgrade uslijedit će čim budu izgrađeni za to nužni građevinski elementi, a potom slijedi saniranje prometnice.

U izuzetno zahtjevnom projektu sudjeluje više izvođača radova i stručnjaka iz različitih područja kako bi se obavili svi potrebni radovi i zgrada zaštitila u najkraćem mogućem roku da ne bi došlo do dodatnih oštećenja dok budu trajali radovi na sanaciji prometnice.

Na današnjem sastanku predstavnika izvođača radova, Grada i ViK-a dogovoreno je da će, nakon uklanjanja završnog sloja na dijelu nogostupa, biti dodatno ispitane instalacije koje su u njega ugrađene, potom slijedi nasipavanje pijeskom tog dijela nogostupa, a onda ugradnja pilota i naglavne grede na zgradu, što je najbrži i najsigurniji način osiguranja stabilnosti i zaštite zgrade za trajanja radova na sanaciji instalacija u trupu prometnice, a potom i prometnice same.

Oko lokacije na kojoj traju radovi, premda je od četvrtka, kada je ulegnuće primjećeno, ograđena i propisno označena, bit će postavljena dodatna, viša, čvrsta ograda radi sigurnosti građana.

Izuzetno zahtjevne radove, kakvi se u Karlovcu izvode prvi put, koordinira Upravni odjel za komunalno gospodarstvo.

U Karlovcu traje i sanacija prometnica na drugim lokacijama, ponajprije na poplavljenom području, koje za to nadležne tvrtke nastoje osposobiti u što kraćem roku.