Pretražite novosti:

Karlovačka milja i cener spremni za trkače i uz sve propisane epidemiološke mjere

09.07.2020.
Karlovačka milja i cener spremni za trkače i uz sve propisane epidemiološke mjere
“8. Heineken 0.0 karlovački cener” najavljen je danas na konferenciji za novinare, u Aquatici. Bit će to prvi put u Hrvatskoj utrka sa statusom “World Athletics Bronze Label”, a ove godine u posebnim uvjetima i drugom terminu, u sklopu Zvjezdanog ljeta. Tako će u petak od 19 sati biti Karlovačka milja s pretežno domaćim natjecateljima. Utrka je to posvećena rođendanu grada Karlovca, a staza je duga 1.579 metara. Dan kasnije, u subotu u sklopu Karlovačkog cenera elitna utrka počinje u 19 sati, a glavna utrka i utrka štafeta u 20 sati.
Zbog koronavirusa konkurencija u elitnoj utrci bit će nešto slabija nego proteklih godina, ali bit će svejedno dovoljno kvalitetnih atletičara. Nastupit će najbolja hrvatska trkačica Matea Parlov Koštro, njemački prvak Sebastian Hendel i grupa afričkih atletičara stacioniranih u Italiji. Svjetska atletska federacija odlučila je da će utrke koje ove godine imaju status “World Athletics Bronze Label”, imati ga i iduće godine, kazao je između ostalog glavni organizator i koordinator ove svjetske utrke Robert Franjković.
Ovaj veliki karlovački sportski događaj odvijat će se prema epidemiološkim mjerama i preporukama koje su propisali Nacionalni stožer civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Podršku ovom događaju dala je i Karlovačka sportska zajednica.
- Karlovačka sportska zajednica podržava Karlovački cener i svjesni smo ograničenja i mogućnosti da se nešto dogodi. Sport mora ići dalje i svi se moramo pridržavati epidemioloških mjera, kazala je Marijeta Ćelić, glavni tajnik Karlovačke sportske zajednice, a organizator Karlovačkog cenera ima jako dobru suradnju i s JU Aquatikom koja godinama podržava ovaj događaj i sportski turizam.
- Već treću godinu zaredom Aquatika podržava Karlovački cener. Aquatika je uključena u društveni život Karlovca i atletičari su nam dragi gosti. Svi sudionici utrke dobit će u svojim startnim paketima ulaznice za Aquatiku, a JU Aquatika ima svoj trkački tim koji će trčati na Karlovačkom ceneru, rekla je vršiteljica dužnosti ravnateljice Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.
Grad Karlovac partner je Karlovačkom ceneru i daje punu podršku toj sportskoj manifestaciji. Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić istaknula je da se očekuje da utrka bude kvalitetna i da prođe što bolje.
- Posebno raduje da je Karlovac grad sporta i da se u našem gradu održavaju brojne sportske manifestacije koje privlače veliki broj gostiju. Ove godine situacija je specifična zbog epidemije koronavirusa i treba se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera. Grad Karlovac daje punu podršku Karlovačkom ceneru. Ruta utrke prolazi kroz karlovačku Zvijezdu i svi sudionici hvale ovu utrku. Ove godine Karlovački cener je dio Zvjezdanog ljeta. Zahvaljujemo organizatoru koji je učinio sve da se poštuju epidemiloške mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekla je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.