Pretražite novosti:

KAkvart u Novom Centru na pročelja zgrada donosi dašak istraživačkog duha

18.09.2020.
KAkvart u Novom Centru na pročelja zgrada donosi dašak istraživačkog duha
Gradska četvrt Novi Centar poznata je po muralima povijesnih ličnosti, važnih za Karlovac. Dobro poznatom društvu sada su se pridružila i znana nam istraživačka imena – braća Seljan, Dragutin Lerman i Jakov Šašel. Ideja da se oda počast i ukrasi grad muralima s povijesnim karlovačkim ličnostima nastavlja se dalje i to u sklopu programa KAkvart, a upravo je i ovogodišnji projekt Karlovac i Karlovčani na prijelazu XIX. u XX. stoljeće, podržan s ukupno 20 000 kuna.
- Ideja je napraviti digitalnu bazu murala, a očitanjem QR koda na jednom mjestu građani i turisti imali bi pregled zanimljivosti o povijesnim ličnostima važnim za Karlovac, ističe predsjednik GČ Novi Centar Josip Žunić.
Već petu godinu zaredom ovaj projekt rezultat je sinergije javnog, privatnog i civilnog sektora. Prijatelj i ovogodišnjeg KAkvart projekta jest HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko.
- Uljepšavanje vizure grada predivnim muralima istaknutih hrvatskih povijesnih ličnosti, ljudi koji su barem dio života živjeli u Karlovcu, projekt je kojeg je HEINEKEN Hrvatska rado podržao. U sklopu KAkvarta kojeg već niz godina podupiremo kroz brend Karlovačko, ostvarene su razne vrijedne inicijative i realizirale su se kvalitetne ideje, što dokazuje koliko je važna sinergija lokalne zajednice, Grada i privatnog sektora. HEINEKEN Hrvatska nastavit će podržavati projekt KAkvart i razne inicijative koje Karlovac čine ugodnijim mjestom za rad i za život, izjavila je Ljudmila Bratko Gašpić,  menadžerica korporativnih komunikacija HEINEKENA Hrvatska. 
Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio se Vijeću gradske četvrti, ali i svima onima koji su sudjelovali u ovom projektu te svim prethodnim projektima.
- Ono što KAkvart-u daje posebnost upravo je volja slobodno vrijeme utrošiti za razvoj i napredak zajednice. Ove godine za KAkvart izdvojeno je 840 tisuća kuna. Zahvaljujem i kompaniji HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko, što već 5 godinu zaredom podupire ovaj projekt, zaključio je gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić.