Pretražite novosti:

Jako nevrijeme oštetilo krovove, prozore, automobile, čupalo drveće, lomilo granje – Prometnice prohodne, saniranje objekata po prioritetima; do sad 70 dojava, stižu i dalje

19.07.2023.
Jako nevrijeme oštetilo krovove, prozore, automobile, čupalo drveće, lomilo granje – Prometnice prohodne, saniranje objekata po prioritetima; do sad 70 dojava, stižu i dalje
Jako nevrijeme, za kojeg je snažan vjetar rušio drveće, a krupna tuča razbijala krovove, prozore i vjetrobranska stakla, Karlovac je zahvatilo nešto prije 16 sati.
Karlovački vatrogasci do sad su primili 70 dojava građana, no one i dalje stižu pa je sasvim sigurno da će taj broj biti i veći. Uglavnom su se odnosile na uklanjanja stabala i grana s prometnica i objekata, te na oštećenja krovova.

Na terenu su 33 dobrovoljna vatrogasca i 8 vozila DVD-a Gradac, Hrnetić, Orlovac, Donja Jelsa, Rečica - Matica, Dolnja Rečica, Rečica – Kolodvor i Koritinja, te 8 profesionalnih vatrogasaca i 4 vozila Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca. Također, na otklanjanju posljedica angažirano je 20-ak zaposlenika Čistoće i Zelenila, s vozilima, te gradske službe.
- Sve su službe na terenu i užurbano rade na otklanjanju posljedica nevremena. Puno je dojava i rješavaju ih po prioritetima pa doista molimo građane za razumijevanje. Također, obzirom da je noćas najavljeno novo nevrijeme, pozivamo ih da budu na oprezu i pridržavaju se svih uputa Ravnateljstva civilne zaštite jer najbitniji su životi ljudi, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, načelnica Stožera Civilne zaštite grada Karlovca.

Državni hidrometeorološki zavod, podsjećamo, izdao je crveno upozorenje za karlovačku regiju zbog opasnosti od grmljavinske oluje noćas do ponoći, a Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo upute za postupanje u takvim situacijama.