Pretražite novosti:

Izvješće Stožera civilne zaštite

13.05.2019.
Izvješće Stožera civilne zaštite
Izvješće o aktivnostima obrane od poplava
               - stanje u 12.30 sati -
U ponedjeljak 13. svibnja 2019. godine s početkom u 11.00 sati održana je zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije i grada Karlovca na kojoj je prisustvovao i župan Karlovačke županije Damir Jelić. Na sjednici je analizirana trenutna situacija stanja obrane od poplava uz prognoze vodostaja i oborina. Trenutno se na području arlovačke županije poduzimaju pripremne radnje obrane od poplava i to na sljedećim lokacijama:
  • Slunj - u tijeku je punjenje vreća s pijeskom i gradnja zečjih nasipa u Rastokama
  • Ogulin - sjednice Stožera civilne zaštite održavaju se u kontinuitetu, stanje je pod kontrolom, stigla punilica vreća
  • Karlovac - održana sjednica Stožera civilne zaštite, aktivirane interventne mjere obrane od poplava za što su angažirane komunalne tvrtke i Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca i dobrovoljna vatrogasna društva. Stožer je u kontinuiranoj komunikaciji s mjesnim odborima i gradskim četvrtima po pitanju pripremnih mjera obrane od poplava.
  • Duga Resa - održana sjednica Stožera civilne zaštite, spuštanje zapornice na Mrežnici
  • Josipdol - u tijeku je gradnja zečjih nasipa 
Prema projekcijama Hrvatskih voda, na uzvodnom dijelu rijeka očekuje se značajni porast, a najavljene su i nove oborine iduća dva dana na sve četiri rijeke. Prema sadašnjim projekcijama, maksimalan vodostaj očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, za Koranu 750 cm, a za Kupu 700 cm. Stanje nije alarmantno, prema sadašnjem stanju problemi se očekuju u zaobalju u vidu razlijevanja rijeka. Za sada su sve prometnice otvorene za promet. Iduća sjednica Stožera CZ je u 18.00 sati, a o svim daljnjim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena.