Pretražite novosti:

Gradonačelniku Damiru Mandiću uručen ugovor za projekt „Školski obrok za svako dijete“

31.08.2021.
Gradonačelniku Damiru Mandiću uručen ugovor za projekt „Školski obrok za svako dijete“
Grad Karlovac u partnerstvu sa 10 osnovnih škola i ove školske 2021.-2022. godine uspješno nastavlja provedbu projekta kojim će se osigurati jedan školski obrok dnevno za 958 učenika. 
Gradonačelniku Damiru Mandiću danas je ministar rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović uručio ugovor za projekt „Školski obrok za svako dijete“ u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 962.897,78 kn.
Tako Grad Karlovac, u partnerstvu sa 10 osnovnih škola kojima je osnivač, i ove školske 2021.-2022. godine uspješno nastavlja provedbu projekta kojim će se osigurati jedan školski obrok dnevno za 958 učenika u trajanju od 10 mjeseci, odnosno do kraja školske godine.
Grad Karlovac ovaj projekt uspješno provodi već šestu godinu, a s ciljem osiguravanja redovite i kvalitetne prehrane djeci iz socijalno ugroženih obitelji.
S godinama je rastao i broj uključene djece u projekt, tako je 2016. bilo svega 216 djece, a od 2020. u projekt je uključen maksimalan broj od 960 djece.
Gradu Karlovcu je u ovih 5 godina uspješne provedbe projekta iz FEAD-a osigurano više od 3,5 milijuna kuna.
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, osim Gradu Karlovcu, uručio je ukupno 28 ugovora predstavnicima gradova i županija u vrijednosti većoj od 22,5 milijuna kojima će osigurati školsku prehranu za djecu koja su u riziku od siromaštva.
Ugovore sufinancira Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u sklopu Poziva "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2021.-2022.", a njime se pruža potpora postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane.