Pretražite novosti:

Gradonačelnik Damir Mandić najuspješnijim karlovačkim nastavnicama: Vjerujem da ćete biti poticaj i ostalima

27.10.2023.
Gradonačelnik Damir Mandić najuspješnijim karlovačkim nastavnicama: Vjerujem da ćete biti poticaj i ostalima
- Mislim da isticanje ne treba biti upitno u odgoju i obrazovanju. Jer tu je viša dimenzija odgovornosti, svojim radom, svojim životom šaljete odgojnu poruku učenicima i to treba naglašavati; odgojni element je ključan. Znam da je u školama poprilično izazovno, izostaje nam u društvu element povjerenja, a posebna vrijednost učitelja jest gradnja povjerenja u cijelom društvu. Ovo je priznanje vama za rad, ali i promocija škole i grada po dobrome, posebno vrijednome. Vjerujem da ćete biti poticaj i ostalima u svojim školama jer svi, bez obzira na različitosti, možemo napraviti korak više za naš grad, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić na današnjem prijemu karlovačkih nastavnica koje su po ocjeni Ministarstva znanosti i obrazovanja među 505 najsupješnijih odgojno-obrazovnih radnika u školskoj godini 2022./2023., čestitao im na dobivenim priznanjima i zahvalio na radu.

Dvanaest nagrađenih karlovačkih učiteljica i profesorica su: Ana Graša i Danijela Jurac (OŠ Banija), Karolina Borak i Željka Polić (OŠ Braća Seljan),  Ana Sudarević, Snježana Marković Zoraja i Kristina Fratrović (OŠ Dubovac),  Bogdanka Conjar i Antonija Capan ( OŠ Grabrik), Jasmina Štefan (OŠ Mahično), te Maja Sokač  i Jasminka Žiža (Gimnazija Karlovac).

- Ministarstvo je ovim nagrađivanjem pokazalo ono što mi oduvijek znamo, a to je da među nama učiteljima ima učitelja, i učitelja i učitelja i da je profesija učitelja jako važna, temeljna. Bez te profesije nema ni snimatelja, ni kuhara, ni gradonačelnika, ni ministara. Za mene je ova nagrada, a vjerujem i za sve kolegice koje su ovdje, potvrda da sam na dobro putu. Mi smo kod sebe uspjeli razvit određenu hrabrost i upornost i napraviti taj jedan korak naprijed usprkos svim nedaćama koje nosi naša profesija. Mislim da mi trebamo biti neki poguranac onim kolegama koji su isto izvrsni, ali im nedostaje ta doza odvažnosti da krenu naprijed. Zato ću biti sretna ako nas sljedeće godine bude bar duplo više nego ove, kazala je Bogdanka Conjar iz OŠ Grabrik.