Pretražite novosti:

Grad osigurao maskice za umirovljenike, Crveni križ, gradske četvrti i mjesne odbore, caritas, invalide, beskućnike ...

20.07.2020.
Grad osigurao maskice za umirovljenike, Crveni križ, gradske četvrti i mjesne odbore, caritas, invalide, beskućnike ...
Grad Karlovac kontinuirano vodi brigu i o najosjetljivijima u našem društvu. Oko pet tisuća zaštitinih višekratnih maskica za lice bit će podijeljeno korisnicima Socijalnog programa Grada Karlovca, Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac, Klubu umirovljenika, gradskim četvrtima i mjesnim odborima te mjesnim caritasima. Umirovljenici koji su korisnici Socijalnog programa Grada Karlovca svoje zaštitne višekratne maskice moći će podići utorkom, četvrtkom i petkom u razdoblju od 8 – 13 sati na adresi Trga bana Jelačića 1.
Grad Karlovac do sada je donirao zaštitne maskice za lice Skloništu za beskućnike, Savezu udruga osoba s invaliditetom te Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac.
Osim spomenutog, svi umirovljenici iznad 65 godina, koji imaju potrebu za zaštitnim višekratnim maskicama, iste mogu podići jednokratno u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8:30 – 10 sati na adresi Smičiklasova 25, uz predočenje osobne iskaznice i dokazu o statusu umirovljenika.
U naredna dva tjedna zaštitne višekratne maskice za lice bit će podijeljene i predsjednicima gradskih četvrti i mjesnih odbora te mjesnim caritasima. Tim putem dodatno će biti odvojene količine za najosjetljivije skupine društva.
Upravo danas Klubu umirovljenika gradonačelnik Damir Mandić i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić uručili su 200 višekratnih maskica za lice. Time grad Karlovac nastoji pomoći i najranjivijim skupinama u društvu u cilju zaštite zdravlja svih građana. Odgovornim ponašanjem vodimo brigu o našem zdravlju, ali i očuvanju radnih mjesta i funkcioniranju svakodnevnih poslovnih i životnih aktivnosti.