Pretražite novosti:

GeotermiKA na konferenciji Obnovljiva energija za održivi razvoj u Sisku - tvrtka primjer u istraživanju i korištenju geotermalne energije

27.10.2023.
GeotermiKA na konferenciji Obnovljiva energija za održivi razvoj u Sisku - tvrtka primjer u istraživanju i korištenju geotermalne energije
Konferencija o obnovljivim izvorima energije: "Obnovljiva energija za održivi razvoj" održana 24. listopada 2023. godine u Sisku bila je važan događaj u regiji, okupljajući stručnjake i dionike iz energetskog sektora te potaknuvši važne rasprave o budućnosti obnovljivih izvora energije.
Organizirana od strane Županijske komore Sisak u suradnji sa Županijskom komorom Otočac, Županijskom komorom Karlovac i Komorom Zagreb, konferencija je postavila temelje za produbljivanje razumijevanja i suradnje u području obnovljivih izvora energije. Naglasak je stavljen na činjenicu da obnovljiva energija igra ključnu ulogu u održivom razvoju gospodarstva i društva te kako se njezina primjena može povećati i unaprijediti.

Konferencija se sastojala od nekoliko panela, a svaki od njih istraživao je različite aspekte obnovljivih izvora energije. U sklopu Konferencije održan je panel „Primjena obnovljivih izvora energije“ koji je istraživao je različite oblike obnovljivih izvora energije, uključujući sunčevu energiju, energiju vjetra, zeleni vodik i geotermalnu energiju. Sudionici su razmatrali trenutačne trendove u korištenju ovih izvora energije i istaknuli njihov potencijal za smanjenje emisija stakleničkih plinova. U dijelu panela „Geotermalna energija“ sudjelovao je aktivno kao panelist Vlatko Kovačić, direktor GeotermiKA d.o.o., tvrtke primjera u istraživanju i korištenju geotermalne energije. Kovačić je podijelio svoje iskustvo i stručno znanje s ostalim sudionicima, istaknuvši koliko je važna uloga geotermalne energije u širem kontekstu obnovljivih izvora energije.

Ova regionalna konferencija o obnovljivim izvorima energije pružila je priliku za razmjenu iskustava, učenje o najnovijim tehnologijama i praksama te razvijanje ključnih kontakata u industriji obnovljive energije. Konferencija je poslužila kao platforma za jačanje svijesti o važnosti održive energije i poticala suradnju između različitih dionika kako bi se ubrzao prijelaz prema energetski održivijoj budućnosti.