Pretražite novosti:

GČ Zvijezda postavila prvi karlovački solarni stup za popravak bicikala

09.04.2019.
GČ Zvijezda postavila prvi karlovački solarni stup za popravak bicikala
U Karlovcu je danas postavljen prvi solarni stup za popravak bicikala. Riječ je stupu gdje se osim alata potrebnog za potrebe popravka bicikala mogu „napumpati“ gume, ali i napuniti mobitel. Nalazi se uz šetnicu na Korani i dostupan je besplatno svim prolaznicima. Gradska četvrt „Zvijezda“ je postavljanje solarnog stupa za popravak bicikala prijavila na ovogodišnji natječaj KAkvart. Ukupna vrijednost projekta je 25 tisuća kuna, od čega stup iznosi 15.875,00 kuna, a ostalo se odnosi na vlastita sredstva Gradske četvrti i volonterski rad. U Gradskoj četvrti „Zvijezda“ su naglasili da na ovaj način žele potaknuti sugrađane na češću upotrebu ovog prijevoznog sredstva i sportsku aktivnost.
Postavljanju servisne stanice prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić, a završni vijak "zašarafio“ je Željko Grubiša, dosadašnji predsjednik Vijeća Gradske četvrti Zvijezda.
Projekt KAkvart pokrenut je 2016. godine od  strane Grada Karlovca. Gradska četvrt „Zvijezda“ je do sada realizirala četiri projekta kroz KAkvart i dobar su primjer kako Gradske četvrti i Mjesni odbori mogu koristiti sredstva za konkretne projekte na dobrobit građana. KAkvart je jedinstveni projekt u Republici Hrvatskoj,  predstavlja sinergiju Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma, u čemu veliku ulogu imaju građani koji biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima, a sami svojim radom osiguravaju njihovo provođenje. U tri godine realizirano je 50-ak projekata ukupne vrijednosti preko četiri milijuna kuna. Glavni partner Gradu Karlovcu na projektu KAkvart je kompanija HEINEKEN Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko.