e-Usluge

Nakon konstruktivne, na redu cjelovita i energetska obnova Muzeja, Male zgrade gradske uprave i Mihalićeve kuće – Potpisani ugovori vrijedni više od četiri milijuna eura

Zgrada Gradskog muzeja, Mala zgrada gradske uprave i Mihalićeva kuća na Gazi kreću u cjelovitu i energetsku obnovu koje moraju biti dovršene u idućih 17, odnosno, 11 mjeseci.

Za Mihalićevu kuću, na adresi Gornja Gaza 3, ugovor o izvođenju radova cjelovite i energetske obnove potpisan je u petak, 12. travnja i vrijedan je 511.270 eura. Buduća namjena ove građevine je predviđena kao spomen dom pisca Mihalića gdje se planiraju odvijati književni susreti, radionice kreativnog pisanja, te okupljanje čitateljskih klubova. Obzirom da trenutno ne postoje nikakve instalacije u zgradi, bit će izvedena nova elektro i strojarska instalacija, novi priključak vodovoda te priključak na javnu kanalizacijsku mrežu. Također će biti napravljeni svi građevinsko i završno-obrtnički radovi (oblaganje podova prostorija, bojanje zidova prostorija, izvedba pregradnih zidova, izvedba stubišta, izrada krovnih kućica, bojenje pročelja zgrade, postavljanje prozora i vrata, nove sanitarije…. )  što će omogućiti  funkcionalan, ugodan i siguran boravak ljudi u zgradi.
Rok za završetak izvođenja radova iznosi 11 mjeseci od dana početka radova, izvođač je Gips Mont, stručni nadzor provodi Kanova d.o.o., a projektantski nadzor Planum Projekt d.o.o.

Također, Grad Karlovac je 10. travnja potpisao ugovor o izvođenju radova cjelovite i energetske obnove zgrade gradske uprave, Ulica kralja Tomislava 2/Trg bana Josipa Jelačića 7, u vrijednosti 2,071.435 eura.
Namjena ove građevine će ostati ista, odnosno, izgradit će se novi raspored ureda, sanitarija, čajnih kuhinja te soba za sastanke službenika gradske uprave. Izvest će se građevinski i završno- obrtnički radovi koji uključuju oblaganje podova keramikom i parketom, izvedba novih elektro, strojarskih i vodovodnih instalacija, ugradnja novog dizala i novih prozora i vrata, ličenje zidova, bojanje pročelja, ugradnja fotonaponske elektrane na krov gradske uprave, gipskartonski radovi i sl.
Rok za završetak radova je 17 mjeseci od dana početka radova, izvest će ih Gips Mont, stručni nadzor provoditi Kanova d.o.o., a projektantski nadzor Planum Projekt d.o.o.

I zgradi Gradskog muzeja na Strossmayerovom trgu 7 predstoji cjelovita i energetska obnova, a ugovor o izvođenju radova vrijednih 1,499.186 eura, potpisan je 12. travnja.
Obuhvaćaju oblaganje podova parketom, odnosno, keramikom u toaletu, novi razmještaj ureda, izvedbu svih novih instalacija (voda, struja, strojarstvo), ugradnju fotonaponske elektrane na krov Muzeja, ličenje zidova, rekonstrukciju toaleta, uređenje vanjske fasade…
Rok za završetak radova je 17 mjeseci od dana početka radova, izvest će ih Kolos d.o.o, stručni nadzor provodit će Pro Support d.o.o., a projektantski nadzor Planum Projekt d.o.o.

Ove zgrade su među pet zgrada kulturne baštine u Karlovcu koje su konstrukcijski obnovljene nakon potresa sredstvima iz Fonda solidarnosti EU: za Muzej je Grad dobio 1,446.167 eura, Malu zgradu gradske uprave 721.182 eura, a Mihalićevu kuću 316.875 eura. Sada im slijedi cjelovita i energetska obnova.