e-Usluge

OŠ Švarča je ove godine karlovačka škola s najviše upisanih prvašića: Prvi put u klupe sjelo njih 52, u dva razredna odjela

– Svim učenicima, posebno prvašićima, njihovim roditeljima, nastavnicima, učiteljima želim uspješnu novu školsku godinu. Valja imati na umu da je škola mjesto obrazovanja, ali i mjesto gdje se djeca moraju osjećati i sigurno, veselo, radosno. Ocjene su mjerilo rada, ali ne mogu i ne trebaju biti jedini cilj školovanja. U tom povjerenju roditelja prema nastavnicima, vjerujem da će i ova školska godina biti na zadovoljstvo svima. Roditelje i nastavnike molim da učenicima svrate pažnju na radove koji su blizu škola – i ovdje na Švarči – da imamo na umu tu zaigranost djece i vodimo brigu da se ne dogodi kakva nesreća, poručio je gradonačelnik Damir Mandić, nakon današnje priredbe za prvašiće u OŠ Švarča.

Njome su dobrodošlicu novim kolegama poželjeli „stariji“ učenici, pokazavši kako sjajno pjevaju, plešu i recitiraju, a u veselom izvođenju „Kad si sretan…“ pridružili su im se i prvašići i roditelji, odnosno, svi koji su pratili priredbu.

Upravo OŠ Švarča bilježi ove školske godine najveće povećanje učenika prvih razreda: upisano ih je 52, odnosno, 17 više nego prošle godine. U školi je tako, po riječima ravnateljice Andreje Željković, 390 učenika i veseli ih povećanje broja učenika, premda im polako ponestaje prostora.
– Osim prvašića, imamo upisano novih učenika i u druge do osme razrede jer ljudi doseljavaju u ovaj dio grada. Radili smo već neke preinake u školi i uređivali dodatne učionice i treba nam podrška u dijelu pedagoškog standarda.  Ponosni smo i na naše novo školsko dvorište, odnosno, školski trg, parkiralište i okoliš, zadovoljni što imamo tako lijep prostor za naše učenike, ali i roditelje i mještane ovog lijepog kvarta, rekla je ravnateljica A. Željković i napomenula da su radovi završeni i prije roka.

Grad je za njih izdvojio gotovo 330.000 eura, a odnosili su se na gradnju 39 parkirališnih mjesta, od kojih dva za vozila osoba s invaliditetom, uređenje okoliša ispred ulaza u školu s istočne strane, formiranje trga i pješačke staze uz dvoranu i prostora za dostavu, te uređenje partera ispred škole.