e-Usluge

Karlovac se brani od poplava: Sve službe na terenu, pune se vreće pijeskom i grade nasipi; brojne prometnice pod vodom

Hrvatske vode su proglasile izvanredno stanje za područje Karlovca zbog vodostaja Korane i Kupe i Karlovac se brani od poplava. Sve službe su konstantno na terenu, grade se nasipi, pune dodatne vreće s pijeskom i distribuiraju u ugrožene dijelove Karlovca, a interventnim službama i civilnim snagama od jučer pomažu i pripadnici Hrvatske vojske.

Rečeno je to na jutrošnjem sastanku Stožera Civilne zaštite grada Karlovca, na kojem je Miroslav Rade, zamjenik načelnice i zapovjednik operativnih snaga Stožera, izvijestio da zaposlenici gradskih tvrtki i vatrogasci i dalje pune vreće pijeskom na Luščiću, pripadnici Hrvatske vojske na Rakovcu, a u ispomoć su stigli  i pripadnici Državne interventne postrojbe iz Rijeke s 10 pumpi. Vatrogasci su imali 18 intervencija, uglavnom zbog ispumpavanja vode.

Koordinirane su sve aktivnosti s povjerenicima Civilne zaštite u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, na teren je distribuirano 15.000 vreća s pijeskom, pune se nove, prioritetno štite životi ljudi i kuća. Posebno će se voditi briga o stanovnicima koji su zbog poplavljenih prometnica ostali odsječeni, na raspolaganju su im svi, uključujući i pripadnike HGSS-a, s plovilima.

Poplavljena su dva stambena objekta na Gradcu i Donjem Mekušju, pomoćna igrališta Nogometnog stadiona Branko Čavlović Čavlek, dok je glavni obranjen. Zbog vode na kolnicima zatvorene su ceste: B. Čavlovića Čavleka (poligon autoskole i Aquatika), Jelsa – D.Pokupje (ispod Sanika), Ladvenjak – Belajske Poljice, Brodarci (uz Kupu), Priselci Donji (trenutno od strane Grduna), Gradac (spojna pored DVD-a), Gradac (glavna prema Vodostaju – Donjem Mekušju), Karlovac – Duga Resa, Gornje Mekušje – Kamensko, Utinja – Manjerovići, Gornje Mekušje – drveni most (iza Aquatike), Brođani – Brežani, Donje Mekušje – Husje – Kobilić u Donjem Mekušju, Selce – spoj Banija – D36 prema PPK, Karasi – donji dio, Šišljavić – donji dio uz Kupu , Kobilić – donji dio uz Kupu, D36 u Koritinji, Sv. Florijan, Cerovac Vukmanićki 002 (kbr.1) Rilj,Šišljavić 340500 (kbr.172)

Operativne snage bile su angažirane cijelu noć, na terenu ostaju i dalje, a uz pripadnike HGSS-a Stanice Karlovac, na raspolaganju su i pripadnici Stanice Ogulin.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca kontinuirano prati situaciju, u koordinaciji je sa Stožerom Civilne zaštite Karlovačke županije, te poziva građane da prate informacije Stožera i slijede upute.