Pretražite novosti:

Otvoren vrtić Rakovac

01.09.2017.
Otvoren vrtić Rakovac
Kao iz bajke ...
Na zadovoljstvo djece i roditelja, djelatnika vrtića i gradske uprave danas je svečano otvoren novi vrtić Rakovac. Kako i dolikuje, svečanost su svojim programom obilježila djeca.
To znači da će u moderan objekt, čija je vrijednost 15 milijuna kuna, na vrijeme i s voljom krenuti oko 160 djece u dvije jasličke i šest vrtičkih skupina. 
Ravnateljica vrtića Bernarda Vuksan kazala je kako novi vrtić Rakovac izgleda kao iz bajke; moderan, lijep, s puno dnevnog svijetla, terasama, prekrasnim okolišem, vrhunskom didaktičkom opremom ...
- Smatram da će djeca u njemu imati prekrasne uvjete za igru, radost i učenje i da će na ovoj prvoj stepenici svoga života dobiti zaista one poticaje koji su im potrebni, izjavila je ravnateljica Vuksan.
Gradonačelnik Mandić povodom svečanog trenutka podsjetio je da je Grad Karlovac u zadnjih pet godina obnovio, odnosno izgradio četiri nova vrtića, a vrtić na Rakovcu bio je najzahtjevniji. Do tada, čak 30 godina, nije se ulagalo u vrtiće, a sva ulaganja u nove objekte i proširenja kapaciteta omogućit će da sva djeca čija oba roditelja rade imaju svoje mjesto u vrtiću.             
- Preostalo nam je zbrinuti djecu čiji roditelji ne rade ili ne radi jedan roditelj. Za njih smo trenutno osigurali dnevno boravljenje u vrtićima, kroz igraonice, a slijedi nam ozbiljno razmišljati o obnovi vrtića Grabrik, kao sljedećem bitnom koraku, kazao je gradonačelnik i dodao da će se do tada energetski u potpunosti obnoviti vrtić Dubovac.
S Grabrikom i Dubovcem bio bi u potpunosti riješen problem kapaciteta u karlovačkim vrtićima.
Svečanom otvaranju su pored predstavnika Grada i Županije, prisustvovali i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i brojni drugi uzvanici.