Pretražite novosti:

Gradonačelnik obišao novi vrtić na Rakovcu, radovi se bliže kraju

09.08.2017.
Gradonačelnik  obišao novi vrtić na Rakovcu, radovi se bliže kraju
Preostaje još unutrašnje opremanje objekta.
Za manje od godinu dana "niknuo" je novi dječji vrtić na Rakovcu, a gradonačelnik Damir Mandić nije propustio da i u ovoj fazi pogleda kako objekt izgleda, te od stručnjaka dobije informaciju što slijedi kako bi karlovačka djeca novu odgojno obrazovnu godinu započela u novoj sredini. Nakon građevinskih zahvata ovih dana počinje opremanje unutrašnjosti vrtića, nabava didaktičke opreme, te konačno uređenje okoliša.  
Podsjetimo, vrijednost novog vrtića na Rakovcu je gotovo 15 milijuna kuna, a moći će primiti osam grupa sa 155 djece, što je bitno povećanje kapaciteta u odnosu na situaciju u starom objektu. O kvaliteti objekta, odnosno kvaliteti boravka djece u vrtiću govori činjenica da će objekt imati, osim prostora za boravak djece i pratećih prostora, polivalentnu dvoranu s pomoćnim prostorima, dječju knjižnicu, prostore za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale radnike, gospodarske prostore, spremište za rekvizite i spremište za didaktička sredstva, natkrivenu terasu, dizalo ... Ukupno će o djeci brinuti 23 osobe (16 odgajatelja/ica).
Grad Karlovac već godinama teži poboljšanju odgojno obrazovnih standarda i ulozi vrtića u tome, te time konceptu ugodnog življenja stanovnika grada Karlovca u cjelini.