Pretražite novosti:

Prezentiran novi natječaj KAkvarta

15.01.2019.
Prezentiran novi natječaj KAkvarta
Više od 50 projekata vrijednosti preko četiri milijuna kuna realizirano je do sada kroz projekt KAkvart. Novi natječaj za projekte 2019. godine ovih je dana otvoren i traje do 8. veljače. U tom roku karlovačke gradskje četvrti i mjesni odbori mogu predlagati komunalne ili društvene projekte koje će financirati Grad Karlovac u partnerstvu s tvrtkom Heineken.
-Svi u gradu Karlovcu možemo biti ponosni na ovaj projekt zato što je poseban i jedinstven u Hrvatskoj. Njegova vrijednost nije samo financijska. Ona najveća vrijednost je volonterski rad i ideje koje dolaze s terena. Često se puta pozivamo na neposrednu demokraciju, a upravo je to ovaj projekt u praksi jer su zaista svi projekti dogovoreni na terenu s građanima koji su istaknuli svoje potrebe, kazao je gradonačelnik Damir Mandić prilikom prezentacije ovogodišnjeg natječaja.
U ovoj godini 300 tisuća kuna osigurano je za projekte iz društvenog segmenta, a 400 tisuća na komunalne zahvate.
- Društveni je dio opravdao očekivanja, posebno u mjesnim odborima. Njihova suradnja s kulturno umjetničkim društvima, udrugama, vatrogasnim društvima, ... dokaz su da se mogu osmisliti aktivnosti reprezentativnog karaktera i dići na višu razinu. Treba napomenuti da su u KAkvart ušle i aktivnosti koje se događaju već desetljećima i time su dobile dimenziju više. I ovim bih se putem zahvalio predsjednicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odora koji su četiri godine radili za nula kuna, volontirali te kako iza svih tih projekata postoje stvarne potrebe, dodaje Mandić.
I ove je godine partner u projektu HEINEKEN Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko, zbog čega se može pohvaliti i vrijednom nacionalnom nagradom.
- Održivo poslovanje je temelj našeg poslovanja, a ulaganje u lokalnu zajednicu jedan nam je od prioriteta. Upravo zato podržavamo projekte kojima je cilj bolja kvaliteta društvenog života u lokalnoj zajednici, a upravo je to smisao KAkvarta. Veselimo se nastavku i nadamo se da će doći puno kvalitetnih prijava i ove godine. Naši su napori prepoznati i na nacionalnoj razini jer nam je Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila nagradu za odgovorno društveno poslovanje i to zbog izvrsnosti u tri domene, a jedna od njih je briga o lokalnoj zajednici gdje se ističu KAkvart i natječaj Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju, objasnila je predstavnica Odjela koorporativnih poslova, Helena Radić Bosanac.

POGLEDAJ VIDEO KAkvart 2018.