Pretražite novosti:

Žiri razmatrao arhitektonske prijedloge za uređenje bivše vojarne Luščić

17.09.2019.
Žiri razmatrao arhitektonske prijedloge za uređenje bivše vojarne Luščić
EUROPAN Hrvatska u ime Grada Karlovca provodi urbanističko-arhitektonski natječaj za natječajnu lokaciju Vojarne Luščić. Dobrobit ovog natječaja za stručnu i širu zajednicu je različitost promišljanja mladih arhitekata Europe o konkretnoj lokaciji u odnosu na temu natječaja -"Produktivni grad". Svrha natječaja je prikupljanje kvalitetnih i stručno izrađenih idejnih urbanističko-arhitektonskih rješenja za lokaciju bivše Vojarne Luščić. Nakon provedenog natječaja uslijedi će izrada Urbanističkog plana uređenja Luščić centar. Do roka za predaju radova 28. srpnja pristiglo je dest radova. Prvo zasjedanje Ocjenjivačkog suda održalo se u Karlovcu , u Zorin dom)14. rujna.
Članovi Ocjenjivačkog suda:
1. Prof.mr.sc. Leo Modrčin, ovl.arh.
2. Mr.sc. Olga Magaš, ovl.arh.
3. Prof. Maruša Zorec, M.Arch.
4. Branimir Medić, M.Arch.
5. Gorica Mehić, M.Arch.
6. Krešimir Damjanović, ovl.arh.
7. Šime Erlić, univ.spec.oec.
8. Patricia Kiš, prof.pov.umj.
9. Dražen Pejković, dipl.ing.arh.
Zamjenici člana Ocjenjivačkog suda
1. Vladimir Jakovac, dipl.ing.arh.
2. Dr.sc. Svebor Andrijević, ovl. arh.
Na prvom zasjedanju Ocjenjivački sud valorizirao je konceptualnu vrijednost i inovativnost predloženih rješenja te povezanost s glavnom temom natječaja "Produktivni grad". Sukladno propozicijama EUROPANA u listopadu će se održati Forum gradova i žirija u Innsbrucku na kojem će biti predstavljeni i prodiskutirani radovi odabrani za drugi krug zasjedanja Ocjenjivačkog suda. Objava rezultata natječaja predviđena je za 2. prosinac 2019.godine.
Članove ocjenjivačkog suda pozdravio je gradonačelnik Damir Mandić, izrazivši potporu i poželjevši im mnogo uspjeha u njihovom radu, naglasivši kako je prostor bivše vojarne Luščić iznimno vrijedan za građane grada Karlovca.