Pretražite novosti:

Završen projekt Škola za sve uz pomoćnike u nastavi V – U godinu dana 86 učenika s teškoćama u razvoju imalo podršku 58 pomoćnika u nastavi

08.09.2023.
Završen projekt Škola za sve uz pomoćnike u nastavi V – U godinu dana 86 učenika s teškoćama u razvoju imalo podršku 58 pomoćnika u nastavi
Projekt Škola za sve uz pomoćnike u nastavi V, u cilju povećanja socijalne uključenosti učenika s teškoćama u razvoju i njihove integracije u odgojno – obrazovnim ustanovama kojima je Grad osnivač, u godinu dana provedbe, od 29. kolovoza 2022. do 29. kolovoza ove godine, omogućio je 86 karlovačkih učenika s teškoćama u razvoju podršku 58 pomoćnika u nastavi.

Ovaj projekt je šesti u nizu kojeg je Grad Karlovac proveo od 2014. godine u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2021.“, kojim se učenicima s teškoćama u razvoju osigurava pravo na obrazovanje prema njihovim individualnim mogućnostima i potrebama u sredini u kojoj žive kako bi im se osigurali uvjeti za bolja obrazovna postignuća, socijalnu uključenost i emotivno funkcioniranje.

Nositelj projekta je Grad Karlovac, a partneri osnovne škole: Banija, Braća Seljan, Dragojla Jarnević, Dubovac, Grabrik, Mahično, Rečica, Skakavac, Švarča, Turanj i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Projekt je vrijedan 342.717 eura, od kojih su bespovratna sredstva 265.445 eura, a 77.271 eura je izdvojio Grad Karlovac.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.06 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza V.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana