Pretražite novosti:

Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak posjetio OPG Slonka i tvrtku "Kapa"

19.09.2018.
Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak posjetio OPG Slonka i tvrtku
OPG Slonka i tvrtka KAPA d.o.o. u vlasništvu su obitelji Slonka, a bave se ekološkim uzgojem voća (lješnjaci, šljive) na površini 18 ha, ratarskom proizvodnjom, te pakiranjem i prodajom poljoprivrednih proizvoda. Široki asortiman proizvoda predstavio nam je Jozef Slonka istaknuvši kako su mu potpore Grada Karlovca pomogle u nabavi mehanizacije te općenito u širenju njegove djelatnosti. Dodao je kako planira i dalje širiti proizvodnju, a posebnost ove priče svakako je i činjenica kako se cijela obitelj bavi poljoprivredom.
Dugi niz godina korisnici su potpora Grada Karlovca za poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj, od uređenja zapuštenog poljoprivrednog zemljišta, sadnje i ograđivanja voćnjaka, osiguranja poljoprivredne proizvodnje, do nabave strojeva i opreme za diverzifikaciju djelatnosti. U 2017. i 2018. godini kroz program potpora Grada Karlovca osigurali su 87 306 kuna.
Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak naglasio je kako je do sada izdano rješenja za više od milijun kuna potpora u poljoprivredi.
- To je pokazatelj kako gradska uprava u suradnji s poljoprivrednicima nastavlja dobru suradnju odnosno poticanje bavljenja poljoprivredom, zaključio je zamjenik gradonačelnika.