Pretražite novosti:

Za tri mjeseca Karlovac će imati novu atletsku stazu

10.09.2019.
Za tri mjeseca Karlovac će imati novu atletsku stazu
Za tri mjeseca Karlovac bi trebao imati potpuno novu atletsku stazu na stadionu uz Koranu i vratiti se na kalendare atletskih natjecanja. Podsjetimo, 1975. godine na ovom mjestu održano je međunarodno atletsko natjecanje juniorske Balkanske igre, 1979. godine Europski kup, 1981. godine danas međunarodno poznat Hanžekovićev memorijal, 1996. godine Savarija cup, a zadnje atletsko natjecanje bilo je 2007. 
Karlovačka atletika oduvijek je bila oslonac hrvatske atletike, a s novom stazom ima i budućnost, među ostalim je izjavio Mladen Katalinić, Izbornik seniorske reprezentacije i predsjednik stručne komisije Hrvatskog atletskog saveza. prilikom potpisa ugovora o radovima na postavljanju nove atletske staze.
Grad Karlovac stazu rekonstrzuira zajedno s Atletskim savezom hrvatske, Hrvatskim nogometnim savezom i Uredom za sport Vlade RH uz ulaganja od oko pet milijuna kuna.
– Radovi se izvode na oba stadionska objekta, na nogometnom travnjaku i na atletskoj stazi, što znači da će u isto vrijeme radovi i završiti, a ono što nama predstoji, osim ulaganja u sportsku infrastrukturu, su ulaganja u ciljane programe. U posljednjih dvije godine iz proračuna smo pokrili troškove plaća za trenere i prijevoz sportaša na natjecanja. Program plaćanja trenera po klubovima pokazao se kao dobar i mi ćemo ga nastaviti. Već sada mogu najaviti da ćemo na taj način sljedeće godine angažirati još jednog atletskog trenera, zaključio je gradonačelnik Mandić.