Pretražite novosti:

Vodostaji Kupe i Korane stagniraju, ali i dalje odsječeni dijelovi Karlovca – Građanima osigurana dostava hrane, vode i lijekova

18.05.2023.
Vodostaji Kupe i Korane stagniraju, ali i dalje odsječeni dijelovi Karlovca  – Građanima osigurana dostava hrane, vode i lijekova
Nakon što su noćas vodostaji Kupe dosegnuli 847, a Korane 852 centimetra i tako premašili vlastite rekorde, vodostaji obiju rijeka jutros su počeli opadati i trenutno stagniraju, ali je i dalje na snazi izvanredno stanje.

Zbog izlijevanja vode na prometnice i dalje su zatvorene mnoge ceste, a karlovačka naselja ostala izolirana pa Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca apelira na građane kojima je potrebna pomoć da se jave povjerenicima Civilne zaštite u svom mjesnom odboru ili gradskoj četvrti, Stožeru na stozer.cz@karlovac.hr, broj mobitela 099 5284 728 ili vatrogascima na 193.
- Na stradalim i ugroženim područjima građanima pomažu operativne snage, interventne službe, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, povjerenici Civilne zaštite i njihovi zamjenici, članovi braniteljskih udruga, Crveni križ, volonteri i pripadnici Karlovačke građanske garde i svima zahvaljujemo na neizmjernom trudu i pomoći građanima, poručeno je iz Stožera.

Od ponedjeljka se Karlovac bori protiv poplava, ali  voda je ušla u 54 obiteljske kuće, te puno više gospodarskih objekata u naseljima Gradac, Cerovac Vukmanički, Donje Mekušje, Vodostaj, Husje, Orlovac, Gornje Mekušje, Brođani, Kobilić i Brodarci i zatvorila 20 prometnica.

Za dostavu hrane, vode i lijekova građani se mogu javiti na već spomenute brojeve, kao i u slučaju potrebne evakuacije. Smještaj je Gradsko društvo Crvenog križa osiguralo na nekoliko lokacija.
Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca kontinuirano prati situaciju, u koordinaciji je sa Stožerom Civilne zaštite Karlovačke županije, te poziva građane da prate informacije Stožera i slijede upute.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana