Pretražite novosti:

Vodomjeri u još 20 zgrada

20.05.2019.
Vodomjeri u još 20 zgrada
Grad Karlovac nizom mjera postupa sukladno direktivama EU u području energetske učinkovitosti. Jedna od njih je sufinanciranje ugradnje sustava internih vodomjera koja je počela prošle godine, a nastavlja se i ove ugradnjom vodomjera u još 20 stambenih zgrada.
- Prošle godine ugradnju internih vodomjera sufinancirali smo s iznosom od 900 tisuća kuna u 56 zgrada, odnosno 965 stanova za 1.625 vodomjera. Ove godine nastavljamo istu mjeru u dvadeset  zgrada i još 1.141 vodomjer što pokazuje velik interes građana za ovu mjeru, istakla je danas pročelnica Vesna Ribar prilikom potpisivanja ugovora o sufinanciranju ugradnje vodomjera.
Ukupna vrijednost svih investicija je oko 2,7 mil kn od čega Grad Karlovac sufinancira oko 1,5 mil kn što je značajan udio i velika pomoć vlasnicima stanova.
- Interni vodomjeri su pravedniji način obračuna potrošnje vode. Kad ugrade interne vodomjere potrošači pažljivije troše, racionaliziraju potrošnju i mogu utjecati na visinu svoga računa, zaključila je direktorica tvrtke inkasator Ivana Fočić.