Pretražite novosti:

Vladimir Miholjević u Karlovcu najavio 2. etapu Tour of Croatia

29.03.2018.
Vladimir Miholjević u Karlovcu najavio 2. etapu Tour of Croatia
Jedan od najboljih hrvatskih biciklista koji je prije samo tri godine pokrenuo možda najveći hrvatski sportski događaj Tour of Croatia, Vladimir Miholjević, danas je u Karlovcu najavio 2. etapu ovogodišnje svjetske biciklističke utrke. Na budućem startu 2. etape koja počinje u Karlovcu 18. 4. u 11.30 sati, u Radićevoj kod spomenika Žabe, danas je održao konferenciju za novinare, a Miholjeviću su se pridružili gradonačelnik Damir Mandić i zamjenica župana Martina Furdek - Hajdin sa suradnicima.
Tour of Croatia sasvim sigurno je najgledaniji hrvatski sportski događaj u svijetu, uz Snježnu kraljicu, što je u oba slučaja pravi podvig s obzirom da niti u jednom od dva sporta hrvatska nema razvijenu logistiku kao što je to slučaj u nekim drugim sportovima. U Karlovcu počinje najduža i vjerojatno najzahtjevnija etapa hrvatskog biciklističkog Toura, zahvaljujući Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županija koji su prepoznali važnost te u čitav događaj se uključili financijski, logistički, ali i promotivno kako bi u svijet putem medija odaslali najljepše prizore grada i županije, te promovirali sportske i turističke potencijale. Grad Karlovac pobrinuo se i za promociju ovog događaja i biciklizma općenito, s obzirom da je svojevremeno proglašen "najbiciklističkijim" gradom u Hrvatskoj. Zato uoči starta 2. etape Grad Karlovac organizira dvodnevnu manifestaciju u samom središtu grada pod nazivom "bajKAjte s nama" koja će okupiti sve karlovačke biciklističke entuzijaste i nizom aktivnosti promovirati biciklizam.
U ovogodišnjem „Tour of Croatia“ sudjeluje 21 ekipa, odnosno 147 biciklista iz 16 država. Putem televizijskog prijenosa utrka će se pratiti u 165 država svijeta. Nastupit će niz sudionika, koji su do sada imali vrhunske rezultate na najpoznatijim svjetskim biciklističkim utrkama.