Pretražite novosti:

Uzvratni posjet mađarskih prijatelja

11.06.2018.
Uzvratni posjet mađarskih prijatelja
Gradonačelnik Damir Mandić i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić organizirali su prijem za delegaciju iz Erzsebetvaros-a (VII. okrug grada Budimpešte) koju je predvodio gradonačelnik okruga Zsolt Vattamány. Grad Karlovac i budimpeštanska samouprava VII. okruga - Erzsebetvaros pobratimili su se 2008. godine u cilju razmjene iskustava upravljanju gradom i razvojem grada te međusobnom pomaganju uspostave gospodarskih, trgovačkih, turističkih, kulturni, sportskih veza, te razmjeni školske djece i čitavom nizu drugih aktivnosti. Ovo je uzvratni posjet, jer su predstavnici Grada Karlovca biti kod njih prije dva tjedna. Gradonačelnik Damir Mandić je istaknuo kako je posebno zadovoljan što se uzvratni posjet odvio tako brzo i naglasio kako je namjera da se što više obnovi i oživi suradnja sa našim gradovima prijateljima.
- Jako je važno da Karlovac otvorimo i izvan granica Hrvatske. Moramo jasno pokazati što Karlovac ima, što nudi i u kojem smjeru se možemo razvijati. Tako da su svi oblici međunarodne suradnje bitni za naš budući rad, naglasio je gradonačelnik Mandić i dodao kako Karlovac može puno toga ponuditi Europskoj uniji.
S gradonačelnikom Erzsebetvarosa se razgovaralo o novim oblicima suradnje. Do sada se suradnja bazirala na prosvjeti i razmjeni učenika, a namjera je da se proširi na gospodarstvo i turizam. Gosti iz Mađarske su u Karlovcu boravili dva dana. Obišli su karlovački akvarij, Osnovnu školu Braća Seljan i pivovaru. Gradonačelnik Zsolt Vattamány i voditeljica njegovog kabineta dr. Hajdu Kitti otrčali su i utrku Karlovački cener. Nakon Karlovca, svoj boravak u Hrvatskoj nastavljaju u karlovačkom dječjem odmaralištu u Selcu.