Pretražite novosti:

Uskoro kreću prijave za upis u vrtić, u novim okolnostima

20.04.2022.
Uskoro kreću prijave za upis u vrtić, u novim okolnostima
Pred nama su prijave za upise u vrtiće za pedagošku godinu 2022./2023. koji će ove godine početi 12. 5. 2022. godine.
Ovim putem želimo na vrijeme obavijestiti sve roditelje da će se prijave za upise u dječje vrtiće Grada Karlovca po prvi puta obavljati putem nacionalnog portala e-Upisi, odnosno e-Građani. Naime, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET provode projekt pod nazivom „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“.
Iako su u građani grada Karlovca i ranijih godina mogli prijavljivati djecu u vrtiće digitalnim putem, Grad Karlovac je ove godine dio spomenutog nacionalnog projekta koji bi trebao omogućiti roditeljima da jednostavnije, s dokumentacijom koja je dostupna online u nacionalnim registrima, izvrše prijave za upis svoga djeteta.
Za početak, roditelji se trebaju prijaviti u sustav e-Građani pomoću jedne od vjerodajnica koje nalaže ovaj nacionalni sustav, pri čemu treba napomenuti da je za prijavu djece u vrtiće putem nacionalnog portala dovoljna prijava tzv. Niske razine sigurnosti (za što su propisane vjerodajnice: e-PASS, e-pošta, AAI@EduRh, HT Telekom ID). Molimo roditelje da u sustavu e-Građani provjere podatke koje sustav sadrži o njima kao roditeljima i o djeci. Ukoliko postoje podaci koji su netočni, potrebno ih je izmijeniti kroz e-Matične knjige, dostupne također na nacionalnom portalu e-Građani. Želimo naglasiti da se radi o aplikaciji izrađenoj na nacionalnoj razini, zbog čega je nadležnost Grada Karlovca vrlo ograničena. Svi ostali detalji aplikacije i prijave roditeljima će biti dostupni kroz detaljne korisničke upute na stranicama e-Građani odnosno na stranici e-Upisi,  te Vas ujedno sve pozivamo da pratite stranice dječjih vrtića http://www.vrtic-karlovac.hr/ i https://vrtic-cetiririjeke.hr/  na kojima ćemo ažurno objavljivati sve informacije i upute važne za upise djece.