Pretražite novosti:

Uređenje doma u GČ Mostanje

20.07.2021.
Uređenje doma u GČ Mostanje
Započela je realizacija projekta uređenja prostora Gradske četvrti Mostanje koji je podržan na ovogodišnjem natječaju KAkvart. Radovi se odvijaju svakodnevno, a zasad je uključeno 15-ak mještana, dok se s vremenom i obuhvatom radova očekuje i veći broj volontera.
Završetak je predviđen krajem kolovoza, a zamijenit će se sanitarije s vodovodnim i kanalizacijskim instalacijama i urediti podovi. Uredit će se i adekvatna kuhinja i izvesti građevinski radovi na spajanju dviju prostorija koje će poslužiti za etno sobu KUD-a Mostanje i tamošnjeg kraja. Vrijednost radova je oko 30 tisuća kuna.
Prostorije gradske četvrti Mostanje izgrađene su prije 30 godina i od tada nije bilo zahvata na unutrašnjem uređenju. Ovogodišnji projekt prijavljen je na KAkvart natječaj jer sve veći broj mještana Mostanja želi koristiti prostorije GČ za različite aktivnosti i druženja.
KAkvart jedinstveni je projekt u Republici Hrvatskoj značajan po sinergiji javnog, privatnog i civilnog sektora. Građani putem ovog projekta imaju priliku direktno kreirati projektne aktivnosti u svojim sredinama. Glavni partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko.