Pretražite novosti:

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu ove godine pripremio 10 milijuna eura za održavanje prometnica, javne rasvjete, zelenih površina i projekte GČ i MO

20.02.2024.
Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu ove godine pripremio 10 milijuna eura za održavanje prometnica, javne rasvjete, zelenih površina i projekte GČ i MO
Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu ove će godine nešto manje od 10 milijuna eura uložiti u održavanje prometnica, javne rasvjete, zelenih površina i projekte karlovačkih gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Mjesna samouprava odnedavno je u nadležnosti ovog Upravnog odjela, koji je lani, između ostalog, 6,9 milijuna eura utrošio na održavanje nerazvrstanih prometnica, signalizaciju, zelenih površina i groblja, javne rasvjete, čiišćenje javnih i prometnih površina, održavanje dječjih igrališta i sportskih terena, sanaciju divljih deponija…

Još 1,2 milijuna eura stajalo je asfaltiranje prometnica nakon Aglomeracije i projekt makadam u asfalt, a neplanirane troškove donijela su grmljavinska nevremena i poplave, odnosno, sanacija posljedica koje su ostavila, od raščišćavanja slomljenih stabala do sanacije ulegnuća.
- Poučeni klimatskim promjenama proteklih godina, donijeli smo novi plan košnje, s presloženim prioritetima i operacijama košnji. Pojačali smo, intenzivirali i stavili naglaske košnje  na dječjim igralištima. U koordinaciji sa Čistoćom i Zelenilom, došlo je do male reorganizacije i Čistoća je preuzela sve poslove vezane za čistoću pa i na zelenim površinama, a ono što se tiče zelenog je isključivo u nadležnosti Zelenila, rekao je Dario Greb, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, govoreći na današnjoj konferenciji za novinare o radu ovog Upravnog odjela u prošloj godini i planovima za 2024.

Nastavljeno će biti asfaltiranje prometnica u dijelovima grada u kojima su radovi u sklopu aglomeracije, kao i onih makadamskih po mjesnim odborima, ukupno oko 9,5 kilometara.
- U samom finišu je projektna dokumentacija za pothodnik,  predstoji nam uređenje kućice uz atletsku stazu na Foginovom kupalištu, te objekta Konjičkog kluba, od 1. travnja očekujemo novu uslugu javnog linijskog prijevoza, a iz ovogodišnjeg KAkvarta nam predstoji realizacija 20 projekata vrijednih 90.905 eura, te novi natječaj za 2025., najavio je Dario Greb.