Pretražite novosti:

U svim karlovačkim osnovnim školama od danas besplatni obroci za učenike – Pravo ima 3.700 učenika, na roditeljima je hoće li ga koristiti

09.01.2023.
U svim karlovačkim osnovnim školama od danas besplatni obroci za učenike – Pravo ima 3.700 učenika, na roditeljima je hoće li ga koristiti
U karlovačkim osnovnim školama za sve učenike od danas su obroci besplatni. U svih 11 gradskih osnovnih škola obroci za učenike i do sada su pripremani, odnosno, učenici su i prije dobivali obroke u svojim školama, a promjena je što obroke od ovog polugodišta financira država. Do sad su to plaćali roditelji u iznosu od 5 kuna po obroku, a za listopad, studeni i prosinac prošle godine Grad je, zbog viših cijena hrane, sufinancirao dodatne dvije kune, kako bi cijena koju su plaćali roditelji ostala nepromijenjena.

Podsjećamo da 950 učenika, iz socijalno ugroženih obitelji, od početka školske godine ima besplatnu prehranu u okviru projekta FEAD, Školski obrok za svako dijete. Oni će besplatnu prehranu imati i dalje, a Ministarstvo obrazovanja će sufinancirati razliku do 10 kuna po obroku.

Sve karlovačke osnovne škole imaju kuhinje, većina i blagovaonice, dok su ostale prilagodile prostore za podjelu hrane učenicima.

- Danas su u svim karlovačkim osnovnim školama spremni obroci za sve učenike. Škole će ovaj tjedan od roditelja dobiti povratne informacije hoće li se njihova djeca uključiti u program besplatnih školskih obroka pa ćemo onda imati točne podatke koliko se učenika doista hrani u školama, kazala je Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i najavila da će, u suradnji s njihovim roditeljima, posebna briga biti vođena o djeci čije zdravstveno stanje zahtijeva prilagođenu prehranu. 

U Karlovcu je 3.700 učenika osnovnih škola koji će sukladno Vladinoj Odluci o kriterijima i načinu financiranja, odnosno, sufinanciranja troškova prehrane za učenike osnovnih škola za drugo polugodište školske godine 2022./2023. imati pravo na financiranje prehrane od 1,33 eura (10 kuna) po danu, kada su na nastavi.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana