Pretražite novosti:

Turistička zajednica i Grad podržali 40 manifestacija, gradonačelnik Mandić: Karlovac ima brojne posebnosti i zajedno možemo puno učiniti, zato budimo podrška jedni drugima

18.01.2024.
Turistička zajednica i Grad podržali 40 manifestacija, gradonačelnik Mandić: Karlovac ima brojne posebnosti i zajedno možemo puno učiniti, zato budimo podrška jedni drugima
- Došli smo do razine gdje je dio manifestacija koje Grad organizira došao do plafona, točke s koje treba raditi korak naprijed, ili dva, pet, koliko god. Detektirali smo da element privatnih manifestacija, događanja, aktivnosti, programa koje organizira netko tko nije u sustavu je nešto što trebamo dodatno podržati. Vi ste dio cijele priče, posebna ste vrijednost svega onoga što se kroz godinu održava u gradu. Sve institucionalne stvari koje se odvijaju imaju neku logiku, život, ali onu posebnu vrijednost stvarate vi. Zato smo i išli s povećanjem sredstava, a taj iznos će iduće godine biti i veći jer nam je u interesu podržati vas, ali i potaknuti neke druge da se jave. Donosit će se dokumenti, sve to treba, ali kad se sve to donese, vratit ćemo se na ljude koji to trebaju provesti. Mi u Karlovcu imamo puno toga što je posebno vrijedno na razini Hrvatske i gdje trebamo biti jedni drugima podrška: Paviljon Katzler treba pričati o Međunarodnom festivalu folklora, Međunarodni festival folklora o Paviljonu Katzler, a svi zajedno moramo pričati jedni o drugima. Ne stvarati umjetnu atmosferu, samo pričati ono što je. Dogodit će se domino efekt gdje ćemo svi jedni drugima biti podrška. Postoje obveze gradske uprave, nadležnog ureda, Turističke zajednice, svi zajedno imamo puno toga dobroga i ta podrška i hrabrenje će se vidjeti na dobro svih. Osvijestimo to: neka podrška jednih drugima ne bude deklaratorna, nego djelotvorna, kazao je gradonačelnik Damir Mandić na današnjoj dodjeli ugovora o sufinanciranju manifestacija u 2024.

Turistička zajednica podržat će ih 40, s nešto manje od 44.000 eura. Odabrane su temeljem javnog poziva, kao i prethodnih  pet godina, ali ovaj put je više manifestacija poduprto s više novca.
- Kroz ovu aktivnost želimo potaknuti razvoj događanja kroz cijelu godinu, te dati potporu svima koji stvaranjem sadržaja nadopunjavaju turističku ponudu grada. Zahvaljujući koordinaciji i dogovoru s Gradom, ove godine dvostruko su povećana sredstva koja su odobrena organizatorima manifestacija, a povećan je i broj odobrenih programa, rekla je direktorica Turističke zajednice Marina Burić i dodala da, zavaljujući trudu svih koji na bilo koji način sudjeluju u turizmu grada Karlovca, naši nas gosti ocjenjuju odličnim.

Foto: Turistička zajednica grada Karlovca