Pretražite novosti:

Turistička sezona u Karlovcu obara svoje rekorde

04.12.2017.
Turistička sezona u Karlovcu obara svoje rekorde
Grad Karlovac možda ne može ravnopravno stati uz bok gradova na Jadranu koji obaraju stvarne rekorde turističkih statistika, ali se svakako može pohvaliti svojim napretkom u tom smislu, iz godine u godinu. Tako je u subotu Karlovac oborio rekord obilježivši 50 tisuća noćenja, nagradivši mladu slovensku obitelj Hren koja je odsjela u pansionu Šu Šu. 
S obzirom na dinamiku noćenja, do kraja godine očekuje se porast od 15 posto u dolascima i noćenjima turista u Karlovcu. AquatiKA, Muzej Domovinskog rata, obnovljeni Stari grad Dubovac, Foginovo kupalište, ... sigurno su uvelike doprinjeli porastu posjećenosti i općenito turističkom interesu za Karlovac.
- U Aquatici je bilo više od 100 tisuća posjetitelja, u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu više od 60 tisuća hodočasnika, Muzej Domovinskog rata na Turnju obišlo je više od 55 tisuća turista, a na Foginovom kupalištu kupalo se više od 40 tisuća kupača, lijepe su to brojke koje koje pokazuju rast u odnosu na prethodne godine, što nas svakako obavezuje da Grad i dalje mora ulagati u razvoj i proširenje kako kapaciteta tako i u poboljšanje turističkih ponuda, zaključila je Adreja Vrbanek iz Upravnog djela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove.
Poklone obitelji Hren uručili su gradonačelnik Damir Mandić i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.
- Ono što nas nadalje posebno zanima je veće ulaganje u kongresni turizam, potaknuti ga i pronaći adekvatan prostor da Karlovac iskoristi i taj svoj turistički potencijal. Pred nama je i posebno izazovno područje organiziranja raznih manifestacija. Karlovac je definitivno i grad turističkih susreta, okvir u kojem će se grad sigurno razvijati i u kojem će brojni sugrađani osigurati vlastitu egzistenciju. kazao je između ostalog gradonačelnik.
- Mi jako puno putujemo, uvijek biramo turističke destinacije u okruženju Slovenije, pa je tako na red došao i Karlovac, sa svojom atrakcijom Slatkovodnim akvarijem. Pored posjeta akvariju, obići ćemo i ostale znamenitosti vašeg grada, rekao je Klemen Hren koji je sa suprugom i dvoje male djece ovaj vikend boravio u Karlovcu.