Pretražite novosti:

Treća svečana smjena straže i dodjela uspomenica

11.07.2020.
Treća svečana smjena straže i dodjela uspomenica
U okviru proslave 441. rođendana grada Karlovca, Karlovačka građanska garda danas je obavila treću ceremoniju smjene straže ispred zgrade Gradske uprave. Nakon smjene straže gosti Garde točno u podne simboličnim pucanjem iz šest topova podsjetilo je na šest krakova povijesne karlovačke Zvijezde. Pucnjeve su izveli izaslanik zapovjednika HKoV-a brigadir  Dražen Babić, izaslanik prvog dočasnika HKoV-a  časnički namjesnik Nikica Koblešić, nadzapovjednik Garde gradonačelnik Damir Mandić, direktor HS Produkta Željko Pavlin, prvi počasni član Karlovačke građanske garde i vukovarski branitelj pukovnik Antun Dugan i predsjednik Udruge 110. brigade brigadir Enver Smajli.
Potom je u velikoj gradskoj vijećnici upriličena dodjela deset uspomenica topnicima Karlovačke građanske garde koji su pucali na sve tri smjene straže. Uručio ih je gradonačelnik Damir Mandić.
– Zavaljujem svima koji ste protekla dva tjedna sudjelovali u obilježavanju Dana grada, mislim da 441 godina obvezuje, ali i stalno postavlja neka pitanja. Mislim da imamo pravo biti ponosni i trebamo biti ponosni i ove naše vrijednosti gdje god možemo i kako god možemo promovirati. Zahvaljujem pripadnicima Karlovačke građanske garde, jer zaista predstavljate Karlovac gdje god da dođete u najboljem svjetlu. I vi niste samo počasna postrojba, vi ste vrijednost više našega grada. Posebno bih pozdravio pukovnika Dugana; Grad Karlovac i Grad Vukovar su gradovi prijatelji dvije godine. Sprijateljila su nas djeca osnovnih škola Turanj i Mitnica, tako da smo se i na razini uprava sprijateljili. Vaš dolazak nam je priznanje jer pukovnika Dugana vjerujem da je većina zapazila i godinama gledala i gledat će na čelu Kolone sjećanja. Mislim da Karlovac i Vukovar u tom dijelu zaista mogu biti ono što Hrvatska treba biti i što Hrvatska u konačnici i želi biti, poručio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić na prigodnoj svečanosti dodjele uspomenica topnicima Karlovačke građanske garde.