Pretražite novosti:

Treća faza velikog komunalnog zahvata za kvalitetniji život stanovnika Luščića, Strmca i Dubovca

31.07.2017.
Treća faza velikog komunalnog zahvata za kvalitetniji život stanovnika Luščića, Strmca i Dubovca
Novi kolektor, vodovod i odvodnja oborinskih voda.
Počela je treća, ujedno završna faza izvođenja radova na izgradnji sustava odvodnje oborinskih voda Luščića, Strmca i Dubovca. Ova investicija ima višestruku vrijednost za stanovnike tog dijela grada. 
Naime, oborinska odvodnja je ustvari zaštita urbanog područja grada Karlovca  od oborinskih voda, konkretno plavljenja stambenih objekata i ulica u vrijeme intenzivnijih oborina, jer grad Karlovca nema samo problem poplavnih voda rijeka, nego i oborinskih voda.Takvu funkciju odvodnje oborinskih voda dosad je imao samo kolektor Jamadol za oborinsku vodu s područja Kozjače. Osim toga, zahvat na sustavu odvodnje oborinskih voda Luščića, Strmca i Dubovca obuhvaća  izgradnju sanitarno / oborinske kanalizacije, ali i vodoopskrbu,  pa će 75 domaćinstava na području Strmačkog dola dobiti priključke na svu komunalnu infrastrukturu, čime će se povećati kvaliteta svakodnevnog života.
Investitori treće faze zahvata su Grad Karlovac i gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija, a vrijednost cijelog projekta je oko 7.5 milijuna kuna. Sredstva za ovaj projekt kao i za druge komunalne projekte ustvari su sredstva koja građani grada Karlovca uplaćuju kao komunalnu naknadu / doprinos, a Grad svaku takvu uplaćenu kunu usmjerava u komunalne projekte. Radovi će potrajati tri mjeseca. Molimo stanovnike područja zahvata za strpljenje i razumijevanje, kako bismo svi zajedno imali kvalitetnije i ugodnije uvjete življenja..
 
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana