Pretražite novosti:

Tjedan Crvenog križa

13.05.2020.
Tjedan Crvenog križa
Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Karlovac posjetili su i Gradsku upravu. Sve ih je pozdravio gradonačelnik Damir Mandić i zahvalio im na požrtvovnosti i humanosti.
- Nakon naših liječnika i medicinskih sestara, drugi stup borbe, ako ćemo govoriti o borbi u protekla dva mjeseca, je Crveni križ. Ono što moramo biti svjesni, oni su bili svaki dan na terenu, u kontaktu sa svim onim potrebitima u našem gradu i ja im samo mogu zahvaliti. Mi nekako imamo iskustvo tih elementarnih nepogoda, pa onda ako su nam u poplavama vatrogasci ti koje prve vučemo, u ovoj korona krizi je Crveni križ odradio zaista veliki posao i mislim da najprije oni trebaju biti ponosni na sebe, a onda i svi mi u gradu Karlovcu. Ono što nam slijedi, nadam se da će ova kriza lagano popustiti, moramo se lagano prestrojiti, ali i ne daj Bože pripremiti za taj nekakav drugi val o kojem se priča. Ja nemam dilemu, da zaista ovi ljudi koji su sada s nama i oni koji vjerojatno trenutno odrađuju svoje obaveze su u biti jedna sigurnost da u Karlovcu možemo zaista voditi brigu o svim onima, koji to sami o sebi ne mogu, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.
Uz gradonačelnika Damira Mandića, djelatnike i volontere pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i pročelnica UO za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.
 
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana