Pretražite novosti:

Tek joj je 185! Gradska knjižnica slavi rođendan i daruje Karlovčanima književne susrete, predstavljanje knjiga, izložbe, radionice....

01.03.2023.
Tek joj je 185! Gradska knjižnica slavi rođendan i daruje Karlovčanima književne susrete, predstavljanje knjiga, izložbe, radionice....
Svoj 185. rođendan Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić slavi sljedeća dva tjedna i za to vrijeme Karlovčanima daruje književne susrete, predstavljanje knjiga, izložbe, radionice.
Nije zaboravila ni one koji u Knjižnicu najčešće dolaze i posuđuju knjige pa su večeras nagrade najčitateljima uručile Kristina Čunović, ravnateljica Gradske knjižnice i Draženka Sila – Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. I to za one koji su najviše knjiga pročitali u kategorijama „dijete“, „učenik“, „student“, „odrasli“ i „umirovljenici“. To su, redom: Zola Matovina, Helena Rak, Iva Benković, Joško Šepac i Milan Rabatić, koji je, s 275 posuđenih knjiga, apsolutni rekorder među najčitateljima!

Danas su održana i čak tri književna susreta, od kojih jedan u OŠ Mahično, a u iduća dva tjedna bit će još i ovakvih susreta i različitih drugih događanja.
Tako iz Knjižnice najavljuju da će za svoje vjerne kreativce u utorak, 7. ožujka u 18 sati u Knjižnici za mlade održati radionicu „Mekana rođendanska šalica“ na kojoj će polaznici izrađivati mekane bookmarkere od filca jer označivača mjesta gdje smo stali s čitanjem, kao ni samih knjiga, nikad dovoljno.

U sklopu obilježavanja 185. obljetnice Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i 30. godišnjice Središnje knjižnice Slovenaca u RH, u srijedu, 8. ožujka, od 18.30 sati u Ilirskoj dvorani i Izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ slijedi predstavljanje monografije „Hinko Krapek – čovjek svoga doba“ i otvorenje izložbe o životu i radu ovog fotografa, značajnog kako za slovensku, tako i za hrvatsku fotografsku baštinu. Izložbu i monografiju Knjižnica predstavlja u suradnji s Muzejima grada Karlovca.

Dvotjedna rođendanska proslava završit će 16. ožujka, kada će, u Ilirskoj dvorani u 18 sati, biti predstavljena knjiga „Da sam ovo barem znala ranije“ radijske i TV voditeljice, youtuberice i pjevačice, Ivane Plechinger.

Dodatni razlozi za dolazak u najstariju ustanovu u kulturi grada Karlovca, sljednicu Ilirskoga čitanja društva osnovanog 1838. godine.
U kojoj nam je, podsjetimo, na raspolaganju više od 260.000 svezaka knjiga i druge građe u fondu koji obuhvaća sva područja ljudske djelatnosti (časopisi, e-knjige, audiovizualna i elektronička građa, igračke…).

Sretan joj 185.!