Pretražite novosti:

Svi kapaciteti i mogućnosti aktivirat će se kako bi sva djeca bila smještena u vrtiće

18.06.2020.
Svi kapaciteti i mogućnosti aktivirat će se kako bi sva djeca bila smještena u vrtiće
Za novu pedagošku godinu prijavljeno je 475 mališana, za ukupno 348 raspoloživih mjesta, ali za sve će se naći rješenje.
- Ti podaci su ohrabrujući, ali govore nam o tome da moramo razmišljati o izgradnji i povećanju kapaciteta za još najmanje osam skupina. To će nam biti slatka briga, a djece neka bude što više, rekla je pročelnica Draženka Sila Ljubenko komentirajući podatke prijave djece u karlovačke vrtiće.
Ove godine Grad Karlovac surađuje s privatnim vrtićem Tintilinić sufinanciranjem smještaja djece i tamo, pod istim uvjetima kao što su i gradski vrtići, a subvencija iznosi oko 900 kuna. Za 67 djece koja nisu dobila svoj emjesto u vrtiću bit će na raspolaganju igraonice koje će Grad Karlovac otvoriti u Grabriku. I radovi na vrtiću Dubovac u punom su jeku, a kada se obnovi razveselit će brojne mališane. 
- Nadam se da nam roditelji neće zamjeriti ako se dogodit koji dan kašnjenja, ali istovremeno se rade radovi i na interijeru i eksterijeru. Nadamo se da će biti na vrijeme gotovi, kazala je pročelnica Ljubenko Sila.