Pretražite novosti:

Svečano otvorena Šetnica profesora Vladimira Peršina

27.11.2017.
Svečano otvorena Šetnica profesora Vladimira Peršina
Danas je svečano otvorena Šetnica profesora Vladimira Peršina, u idealno jesensko poslijepodne, na mjestu gdje u tren oka iz grada čovjek pobjegne u prirodu, baš kako bi profesor Peršin volio. Koranski nasip na Gazi od danas nosi njegovo ime, a s puno zadovoljstva zajedno su to učinili članovi obitelji, predstavnci GČ Gaza i gradonačelnik Damir Mandić složivši se svi oko jednog, profesor Vladimir Peršin je to zaslužio. Tako su procijenili i gradski vijećnici kada su jednoglasno odobrili prijedlog Gradske četvrti Gaza. 
- Tako prekrasna šetnica jednostavno je nametnula ime profesora Peršina kao velikog prirodoslovca, ljubitelja prirode i šetnje i našeg Gažanina. Čim smo saznali da nas je nažalost napustio pokrenuli smo ovu inicijativu i zahvaljujemo što je prihvaćena od svih, naglasila je predsjednica Gradske četvrti Gaza Sara Požar.
Ispred obitelji se zahvalila nećakinja Irena Bukovac, a kako to neobično biva kada se počast odaje osobi koja je prije ili kasnije dotakla život gotovo svakog Karlovčanina usprkos svoj svojoj skromnosti i jednostavnosti, unatoč hladnoći na Šetnici su se izmjenjivali trkači i šetači, a zatim je i sekcija nordijskih šetača karlovačke Matice umirovljenika, u čast profesoru Peršinu, po otvorenju prošetala Šetnicom.
- Čast mi je danas biti ovdje i profesor Peršin bio bi ustvari najsretniji da je ovakva šetnica imenovana njegovim imenom. Inicijativa gradske četvrti je posebno za pozdraviti. To je ono što i očekujem od gradskih četvrti, da promišljaju puno šire od svoje četvrti i upravo je inicijativa GČ Gaza rezultat takvog rada, razumijevanja i ljubavi prema gradskoj četvrti, rekao je gradonačelnik pozdravivši inicijativu da mjesta u gradu dobivaju imena osoba koje su ga i zadužile.