Pretražite novosti:

Sv. Nikola stigao i najmlađim pacijentima

06.12.2019.
Sv. Nikola stigao i najmlađim pacijentima
Povodom blagdana svetog Nikole danas je djecu koja se liječe na Dječjem odjelu karlovačke bolnice posjetio gradonačelnik Damir Mandić. Uz darove, djeci je zaželio brzo ozdravljenje i povratak kućama. 
– Sveti Nikola unosi puno radosti u srca naše dječice, čak i kada su jako bolesni i njih ti znakovi javne pažnje vesele. Još prije dva tjedna djeca smještena na Odjelu su pitala, hoće li doći sveti Nikola. Uvijek moramo misliti što je dobro za našu djecu, a to je onda dobro i za nas sve ostale. Trenutno je na Odjelu sedmero djece; mali su sa svojim mamama, a imamo ih i u dnevnoj bolnici u dobi od nekoliko mjeseci do 18 godina. Naš Odjel je za Božić i Novu godinu najkrcatiji, ali darovi i svi dobronamjernici koji nam dođu uvijek su dobrodošli. Prosjek ležanja djece u bolnici je 4,6 dana što nije dugo s obzirom da ima djece koja po svojoj prirodi bolesti moraju ležati duže. Imamo dovoljan broj kreveta za akutne bolesti, 14 kreveta plus jedan za produženo i jedan za palijativno liječenje. Niti jedno malo dijete više u bolnici ne ostaje bez majke što je jako dobro, jer je to jedna dodatna trauma djetetu. Smještaj za dijete i majku dojilju do 6 mjeseci na odjelu je besplatan, do treće godine djeteta plaća se povlašteni iznos od 122 kune dnevno, a uplatom 200 kuna dnevno sve majke mogu biti uz svoju djecu uz puni pansion, kazala je voditeljica Odjela dr. Marija Spajić koja je ovih dana u kategoriji pedijatara još jednom osvojila titulu najdoktora.
– Svima u bolnici, a pogotovo vama koji direktno brinete o djeci prije svega zahvala. Vjerujem da sve što radite za djecu i njihove roditelje je jedan veliki dar i mislim da ste Vi njima sveti Nikola, kratko je izjavio gradonačelnik Damir Mandić.