Pretražite novosti:

Suradnja prijateljskih gradova

12.08.2019.
Suradnja prijateljskih gradova
U nastavku teksta donosimo kako su naši gosti iz prijateljskog grada Alessandrije doživjeli svoj nedavni boravak u Karlovcu.
Rijeke, tvrđave i glazba:
Alessandria i Karlovac sve su bliži
Proteklih je dana izaslanstvo Grada Alessandrije, pod vodstvom predsjednika Gradskog vijeća Emanuelea Loccija, posjetilo hrvatski grad Karlovac
KARLOVACOd 11. do 14. srpnja 2019. izaslanstvo Grada Alessandrije, pod vodstvom predsjednika Gradskog vijeća Emanuelea Loccija, koje su predstavljali i pročelnik za javne radove, Giovanni Barosini, gradski vijećnici Piero Castellano, Carmine Passalacqua i Ezio Castelli, uputilo se u prijateljski grad Karlovac povodom proslave 440. rođendana hrvatskog grada, nazočivši pritom na svečanoj sjednici i drugim slavljeničkim događanjima.
Bila je to dragocjena prilika za nastavak dogovora oko zajedničkih projekata Alessandrije i Karlovca. Ovogodišnji susret u Karlovcu samo je nastavio i detaljnije razradio planove za suradnju dvaju gradova koji su započeli
tijekom posjeta izaslanstva Grada Karlovca Alessandriji, u svibnju 2018. prigodom proslave 850. rođendana Grada Alessandrije te tijekom prošlogodišnjeg posjeta Karlovcu predsjednika Gradskog vijeća, Emanuelea Loccija.
Mnogo je projekata na kojima gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić, planira raditi i surađivati s Alessandrijom s ciljem zajedničkog prijavljivanja na natječaje EU: od valorizacije vodenih tokova gledano kroz optiku iskorištavanja riječnih obala i pozitivnog odnosa prema rijekama do učvršćivanja suradnje između akademskih glazbenih institucija, od prenamjene objekata povezanih s vojnim utvrdama do promocije enogastronomskih izvrsnosti.
“Ima puno elemenata koji povezuju naše gradove i svaki se put pojavljuju novi”, objašnjava predsjednik Gradskog vijeća Grada Alessandrije Emanuele Locci: “Nisu samo rijeke, gradski bedemi u obliku šesterokrake zvijezde i dinamičnost dvostoljetne Glazbene škole Karlovac, koja može ostvariti kulturnu razmjenu s konzervatorijem u Alessandriji, ključni elementi koji povezuju našu prošlost napoleonskoga grada ili grada bicikla s prošlosti Karlovca već postoje i brojni drugi zajednički elementi na temelju kojih se može izgraditi i dodatno obogatiti turistička i kulturna ponuda obaju gradova. Karlovac je ovih godina, kroz pojačane inicijative ureda za projekte EU, među hrvatskim leaderima u uspješnosti pristupanja europskim fondovima s ciljem teritorijalne valorizacije, a uz rumunjski prijateljski grad Albu Iuliju, Karlovac može Alessandriji biti izvrstan partner i vodič u pristupanju natječajima EU. Na tome namjeravam raditi i već ujesen bi se mogla ostvariti prva konkretna suradnja.”

https://radiogold.it/cronaca/193006-fiumi-cittadelle-musica-alessandria-karlovac-sempre-vicine/?utm_source=Facebook
www.radiogold.it
15. srpnja 2019.