Pretražite novosti:

Stožer Civilne zaštite grada Karlovca: Sve službe na terenu, nema dojava o poplavljenim objektima

19.01.2023.
Stožer Civilne zaštite grada Karlovca: Sve službe na terenu, nema dojava o poplavljenim objektima
Sve službe su i dalje na terenu, obilne padaline uzrokovale su zatvaranje pojedinih prometnica, vatrogasci su intervenirali na ispumpavanju dvorišta zbog zaobalnih voda,  Županijski centar 112 Karlovac nema dojava o poplavljenim objektima, građani se za sve informacije i upite mogu obratiti na mobitel 099 5284 728 i e-mail adresa stozer.cz@karlovac.hr, a Stožer Civilne zaštite grada Karlovca nastavlja pratiti situaciju i o svim novostima izvještavat će javnost.

Zaključci su to s jutrošnje sjednice Stožera, održane zbog situacije uzrokovane obilnom kišom i porastom vodostaja karlovačkih rijeka.
Za Koranu su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava, za Kupu redovne, no od 7 sati vodostaj Korane stagnira, a Kupe je porastao za jedan centimetar.

- Imamo dovoljno ljudi i opreme da pomognemo svima kojima pomoć treba. Molim građane da se ne ustručavaju i da zatraže pomoć, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, načelnica Stožera Civilne zaštite grada Karlovca.

Trenutno su zatvorene ceste: Cerovac Vukmanićki (Rilj), Brođani (dio uz Kupu), Brođani - Brežani, Brežani (cesta uz potok Utinja), Gornje Mekušje - Kamensko, Vodostaj - Donje Mekušje, prema Aquatici i drvenom mostu, Selce - spojna cesta Banija D36, dio spojnih cesta u Pokupskoj Dolini, Gradac - Kobilić u Gradcu.
O eventualnim promjenama i otvaranju/zatvaranju prometnica javnost će biti pravovremeno informirana.