Pretražite novosti:

ŠRC Mostanje za dvije godine bit će dom kuglačima, članovima KUD-a, Vijeću GČ i svim građanima – Počeli radovi vrijedni 2,4 milijuna eura

08.02.2024.
ŠRC Mostanje za dvije godine bit će dom kuglačima, članovima KUD-a, Vijeću GČ i svim građanima – Počeli radovi vrijedni 2,4 milijuna eura
Sportsko- rekreacijski centar Mostanje bit će izgrađen za dvije godine, imati četverostaznu kuglanu s gledalištem, prostorije za Vijeće gradske četvrti i Kulturno-umjetničko društvo te sve građane. Počeli su radovi vrijedni 2,4 milijuna eura, a time nastavljena gradnja sportskog objekta za koji je 2013. napravljena samo temeljna konstrukcija.

- Ovo je ulaganje u sport, ali i cijelu GČ Mostanje. Zahvaljujem Kuglačkom klubu Mostanje 1949 i Hrvatskom kuglačkom savezu jer smo zadnje dvije godine u suradničkom odnosu razvijali ovaj projekt, promijenili postojeći, prilagodili ga današnjim zakonskim uvjetima i standardima. Financirat ćemo ga kreditnim zaduženjem koje je planirano za vrtiće u Luščiću, Rečici i Hrnetiću, ali smo dobili sufinanciranje iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka pa ćemo ovaj projekt završiti bez faza. Za kuglanje u Karlovcu ovo je posebno  vrijedan objekt  - kuglana će biti u Mostanju, ali otvorena svim kuglačima. Imali smo ovdje probijanje procijenjene vrijednosti 18 posto; na Turnju, za nogometno igralište NK Korane za skoro 50 posto. To nam zadaje probleme, ali nećemo odustati od onoga što smo najavili i vjerujem da ćemo narednih mjeseci naći  rješenje i za taj sportski objekt, rekao je gradonačelnik Damir Mandić danas na Mostanju.

Pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić pojasnila je da je izmijenjenim projektom za ŠRC Mostanje osigurana pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, te energetska učinkovitost - zgrada od 607 m2 bit će najvišeg energetskog razreda, A.
- Na krovištu će biti postavljeni fotonaponi, a grijanje će biti dizalicama topline, umjesto, kako je prvotno bilo predviđeno, na plin. Time će se postići da je udio obnovljivih izvora energije 70 posto. Do objekta će biti izgrađena prilazna prometnica, te parkiralište s 54 parkirališna mjesta od kojih su 3 za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, 3 parkirna mjesta za motore i 12 mjesta za bicikle, a 2 mjesta će biti za punjenje električnih automobila. Oko objekta predviđeno je hortikulturno uređenje, sadnja trave i autohtonih biljaka, najavila je Ana Hranilović Trubić, kazavši da radove izvodi tvrtka Vacon, a stručni nadzor Uljanik.

Željko Tonković, tajnik KK Mostanje 1949, potvrdio je da je ovaj projekt rezultat timskog rada, te naglasio da će kuglanje u Karlovcu ovim projektom dobiti snažan zamah.
- Ne samo uz postojećih registriranih 7 klubova; ovo će biti prilika da se uključimo u rad s mladima. Nedostaje pomladak i vjerujemo da ćemo stručnim radom trenera, u čiju smo edukaciju uložili s  KŠZ-om, uključiti mlade kategorije. Vjerujem da ćemo nakon završetka ovog objekta imati priliku  i pomladiti ekipei ojačati kvalitetom kuglanje u Karlovcu, a time i Hrvatskoj, izjavio je Željko Tonković, poželjevši okupljanje za dvije godine - na otvorenju ŠRC-a Mostanje.